Monday, October 20, 2008

[:: My Little World ::] 1 New Entry: သရက္သီးစားမလား

သရက္သီးစားမလား

အသီးမွာ သရက္၊ အသားမွာ ၀က္
သရက္သီးစိမ္း

သရက္သီးမွည့္


သရက္သီးစိမ္း ၊ ႏြယ္ခ်ိဳ၊ ငရုတ္သီးမွုန္ ့၊ သၾကား၊ ဆား

သရက္သီးစားခ်င္စိတ္ေပၚတာ နဲ ့ ဆိုင္မွာ သြား၀ယ္ျဖစ္တယ္။ သရက္သီး အမွည့္၊ သရက္သီး အစိမ္း၊ သရက္သီး အကင္း ၾကိဳက္တာ၀ယ္လို ့ရတယ္။ အစိမ္းပဲ စားခ်င္တာ နဲ ့ သရက္သီး အစိမ္း ၂ လံုး ၀ယ္လာခဲ့တယ္။ ပထမ သရက္သီးကို အစိတ္ေလးေတြ စိတ္ၿပီး စပ္ထားတဲ့ အမွဳန္ ့နဲ ့ တို ့စားတယ္။

အမွဳန္ ့ကို ရသာခ်ိဳ လို အဆင္သင့္ စပ္ထားၿပီးသား အမွဳန္ ့ေတြ မၾကိဳက္ဘူး။ ကိုယ္ဘာသာ လုပ္ၿပီး စားတယ္။ ႏြယ္ခ်ဳိမွဳ့န္ နဲ ့ ငရုတ္သီးအက်က္ ေလွာ္ထားတာကို ရန္ကုန္က အျမဲ ပို ့ေပးထားပါတယ္။ ႏြယ္ခ်ိဳ ့မွုန္ ့က ပရေဆးဆိုင္က ၀ယ္ေလ့ရွိၿပီ၊ ငရုတ္သီးမွဳန္ ့ကိုေတာ့ အျပင္က ၀ယ္ေလ့မရွိတဲ့ အိမ္မွာ လုပ္တာလို ့ သိရတယ္။ ကၽြန္မတို ့အိမ္မွာ လုပ္တာေတာ့ မဟုတ္ေလာက္ဘူး။ ၾကီးေတာ္ၾကီးေတြ အိမ္မွာ ျဖစ္မယ္။ အဲဒီအမွုန္ ့ေတြကို ဆားနဲ ့ သၾကား ေရာၿပီး ကၽြန္မ ၾကိဳက္တဲ့ အရသာ ရေအာင္ စပ္ၿပီး စားေလ့ရွိတယ္။ ရန္ကုန္ အိမ္တုန္းကဆို အဲဒီလို အမွုန္ ့ေတြကို စပ္ၿပီး ပုလင္းနဲ ့ ထည့္သိမ္းထားတယ္။ အခ်ဥ္စားခ်င္တဲ့ အခါ ရွိတဲ့ အသီး (ရာသီကို လိုက္ၿပီး သရက္၊ မရမ္း၊ ေရွာက္သီး) စတာေတြနဲ ့ စားေလ့ရွိတယ္။ ကၽြန္မ က အခ်ဥ္ၾကိဳက္ေပမယ့္ အျပင္မွာ ေရာင္းတဲ့ အခ်ဥ္ထုတ္ေတြ သိပ္မစားတတ္ဘူး။ မၾကိဳက္ဘူး။ ကိုယ့္ဘာသာကိုယ္ပဲ လုပ္စားတယ္။ မရမ္းသီး ေပၚတဲ့ ရာသီဆို မရမ္းသီးစိမ္းကို သၾကား၊ ဆားရည္၊ တခါတေလ အေမခြင့္ျပဳရင္ ေဆးသၾကား တစ္ခဲေလာက္ ထည့္ၿပီး ပုလင္းနဲ ့ တည္၊ ကိုယ္ၾကိဳက္ေလာက္တဲ့ အေနရမွ စပ္ထားတဲ့ အမွဳန္ ့ေတြနဲ ့စားတယ္။ တခါတေလ လည္း ငံျပာရည္၊ ငရုတ္သီး စတာေတြနဲ ့ သုတ္စားတယ္။
သရက္သီးသုတ္

ဒီေန ့လည္း အဲဒီလို သုတ္စားခ်င္စိတ္ေပၚတာနဲ ့ ၀ယ္ထားတဲ့ သရက္သီးစိမ္းကို ေသးေသးေလးေတြ ျဖစ္ေအာင္ ေပါက္(လွီး)ၿပီး စပ္စပ္ေလး သုတ္စားတာ။ စားလို ့ေကာင္းသား။ တခါတေလ စိတ္ကူးေပါက္ရင္ ဒီလိုပဲ လုပ္စားပါတယ္။

You received this email because you are subscribed to the real_time feed for http://naynaynaing.blogspot.com/feeds/posts/default. To change your subscription settings, please log into RSSFWD.