ငါးသလဲထုိးဆီျပန္
အားလံုးမဂၤလာပါရွင္။ ဒီေန႕ေတာ့ ကၽြန္မရဲ႕ေမာင္ႏွမေတြကုိ ငါးသလဲထုိးဆီျပန္ေလး ခ်က္ေကၽြးပါဦးမယ္ေနာ္။ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ ငါးသလဲထုိး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ခ်င္း၊ ငရုတ္သီးအပုေတာင့္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ နံနံပင္၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ နႏြင္းမႈန္႕၊ ဆား၊ ငံျပာရည္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕နဲ႕ ဆီတုိ႕ပါေနာ္။
more...
ပထမဦးဆံုး ငါးသလဲထုိးကုိ ဆားနဲ႕ပက္ျပီးေတာ့မွ ေရနဲ႕စင္ေအာင္ေဆးေပးျပီး ေရစစ္ထားပါ။ ေရစစ္သြားတဲ့အခါ ငါးသလဲထုိးကုိ ဆား၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ ငံျပာရည္တုိ႕နဲ႕ နယ္ေပးထားပါ။ ျပီးရင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိ ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါးလွီးေပးထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ နီနဲ႔ ခ်င္းတုိ႕ကုိလည္း အခြံႏႊာေရေဆးေပးထားပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ႕ နံနံပင္ကုိလည္း အျမစ္ျဖတ္ျပီး ေရစင္ေအာင္ေဆးေပးျပီး ေရစစ္ေပးထားပါ။
ငရုတ္သီးအပုေတာင့္ကုိ အညွာေျခြ၊ အေစ့ထုတ္၊ ေရေႏြးနဲ႕ စိမ္ျပီးမွ ေဆးေပး၊ ျပီးေတာ့မွ ငရုတ္သီးေတြကုိ ညက္ေအာင္အရင္ေထာင္းပါ။ ငရုတ္သီးညက္ျပီဆုိရင္ ခ်င္းေထာင္းထည့္ပါ။ ျပီးေတာ့မွ ၾကက္သြန္ျဖဴထည့္ေထာင္း၊ ေနာက္ဆံုးမွ ၾကက္သြန္နီကုိ ထည့္ေထာင္းေပးပါ။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ေတာ့ မီးဖုိေပၚ ဒယ္အုိးတင္၊ ဆီထည့္၊ ဆီပူလာျပီဆုိရင္ နႏြင္းမႈန္႕ထည့္၊ ျပီးေတာ့မွ ေထာင္းထားတဲ့ ငရုတ္သီးၾကက္သြန္တို႕ကုိထည့္ျပီး မီးအသင့္အတင့္နဲ႕ ဆီသတ္ေပးပါ။ ဆီသတ္နံ႕ ေမႊးျပီဆုိရင္ေတာ့ လွီးထားတဲ့ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြကုိ ထည့္ျပီး သမေအာင္ေမႊျပီး ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြ ႏြမ္းသြားတဲ့အထိ တည္ေပးပါ။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေတြ ႏြမ္းသြားျပီဆုိရင္ေတာ့ နယ္ထားတဲ့ ငါးေလးေတြကုိ ထည့္ျပီး ဟင္းအႏွစ္ေတြနဲ႕ ႏွံ႕ရေအာင္ ေယာင္းမနဲ႕ ေျဖးေျဖးခ်င္း ႏွံ႕ေအာင္လုပ္ေပးပါ။ ျပီးရင္ ဒယ္အုိးအဖံုးေလးကုိ ခဏပိတ္ထားျပီး ငါးထဲက ထြက္မယ့္အရည္ခမ္းေအာင္ တည္ေပးပါ။ ပထမတစ္ရည္ခမ္းလုိ႕ ဆီျပန္ျပီဆုိရင္ေတာ့ ဆံုေဆးရည္ေလး ထည့္ျပီး ေနာက္တစ္ရည္ တည္ေပးပါေနာ္။ ေနာက္တစ္ၾကိမ္ ဆီျပန္ျပီဆုိရင္ေတာ့ အေပါ့အငန္ျမည္း၊ လုိအပ္တဲ့ အရသာ ထပ္ျဖည့္၊ ျပီးေတာ့မွ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးေတြရယ္၊ နံနံပင္ေလးေတြ အုပ္ျပီး မီးဖုိမီးပိတ္လုိက္ရံုပါပဲေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ငါးသလဲထုိး ဆီျပန္ခ်က္ေလး ရပါျပီေနာ္။
You received this email because you are subscribed to the real_time feed for http://lulucooking.blogspot.com/feeds/posts/default. To change your subscription settings, please log into RSSFWD.