က်န္းမာေရး မေကာင္းပါ၊ ပုဇြန္ဟင္းခ်က္စားသည္..
ဤဘေလာ့ေရးသူသည္ ယမန္ေန ့ ညေနမွပိုင္းမွ စ၍ ေနထိုင္မေကာင္း ျဖစ္ေနပါသျဖင့္ ယေန ့ အလုပ္မသြားႏိုင္ခဲ့ပါ။
က်န္းမာေရး မေကာင္းဘူးလား။ ဘာျဖစ္တာလဲဆို ဖ်ားတာမဟုတ္ဘူး၊ ေခါင္းကိုက္တာ။ ကိုက္ေနတဲ့ ေခါင္းကို ျပန္ကိုက္ခ်င္ေပမယ့္ ျပန္ကိုက္ဖို ့ဆိုတာ ဘယ္လိုမွ မျဖစ္ႏိုင္တဲ့အတြက္ ေဆးေသာက္ၿပီး သည္းခံ ေနလိုက္ရတယ္။ မေန ့ညက အိမ္ေရာက္ေအာင္ မနည္း ျပန္လာရတယ္။ သြားရလာရ သိပ္မေ၀းတဲ့ ေနရာမွာမို ့ ေတာ္ေသးတယ္။ ေခါင္းကိုက္ေတာ့ ထံုးစံအတိုင္း အစာမ၀င္ေတာ့ဘူး၊ စားသမွ် အန္ျပန္ေရာ။ မလြယ္ပါဘူး။ စိတ္ၾကီးတာကို ၊ ေဒါသၾကီးတာကို ေခါင္းကိုက္မွာေပါ့တဲ့ ခ်စ္သူက ၾကင္နာစြာ အားေပးစကား ဆိုရွာတယ္။ ပထမေတာ့ စိတ္ဆိုးေတာ့ မလို၊ (စိတ္ဆိုးလိုက္ပါေသးတယ္ :D) ေနာက္မွ စဥ္းစားမိတယ္၊ သူေျပာတာလဲ မမွားပါဘူး။ ကၽြန္မကလည္း တစ္ခုခု စိတ္အေႏွာက္အယွက္ ျဖစ္ၿပီဆိုတာနဲ ့ အဲဒီေခါင္းက ကိုက္ေလ့ရွိတယ္ေလ။ ေခါင္းကိုက္ၿပီဆို ဘာမွ လုပ္မရဘူး၊ ေနာက္ဆံုး ေဆးေသာက္ အိပ္လိုက္မွပဲ ေပ်ာက္ေတာ့တယ္။ မေန ့ကေတာ့ စိတ္နည္းနည္း ရွဳပ္တာေရာ၊ ေန ့လယ္စားခ်ိန္ အျပင္ထြက္တာ အပူအေအး မမွ်ျဖစ္သြားတာေရာ၊ ညေန ၃ နာရီေလာက္ကတည္းက ေခါင္းစကိုက္ေနၿပီဆိုတာ သိရဲ့နဲ ့ ေတတာေပတာေရာေၾကာင့္ အေတာ္ေလး ခံလိုက္ရတယ္။ ေခါင္းကိုက္ၿပီဆို အေမ့ကို သိပ္သတိရတယ္။ အိမ္မွာဆို အေမက ေပါင္မုန္ ့၊ ေကာ္ဖီပူပူ၊ ဒါမွမဟုတ္ ႏြားႏို ့ေႏြးေႏြးေလးနဲ ့ ေဆးနဲ ့ကို အိပ္ရာထဲ အထိ လာတိုက္ေလ့ရွိတယ္။ ခုေတာ့လည္း ကိုယ့္ဘာသာ မိုင္လိုေသာက္၊ ေဆးေသာက္ အိပ္လိုက္ရတာေပါ့။ က်င့္သားေတာ့ ရေနပါၿပီ။အိမ္ေရာက္ေရာက္ျခင္း အိပ္လိုက္တာ ၁၁ ေက်ာ္မွာ ႏိုးတယ္။ နည္းနည္းသက္သာေနၿပီ။ ဒါကို ခ်က္ခ်င္းျပန္ မအိပ္ပဲေနလိုက္တာ မနက္ႏိုးလာခ်ိန္မွာ ေခါင္းကိုက္ေနျပန္တယ္။ မေန ့ညကေလာက္ေတာ့ မဆိုးဘူး။ ဒါေပမယ့္ အလုပ္သြားဖို ့ မျဖစ္ႏိုင္တာနဲ ့ ေဆးခြင့္ယူၿပီး ဆက္အိပ္ ေနလိုက္တယ္။ တစ္ေနကုန္ အိမ္မွာ ဘာလုပ္ေနသလဲ။ အိပ္တယ္၊ ၿပီးေတာ့ ဟိုးကမာၻတစ္ျခမ္းမွာ ညနက္သန္းေခါင္ အိမ္ျပန္လို ့မရ၊ အလုပ္ေတြ အရမ္း ရွုပ္ေနသူ တစ္ေယာက္ကို စကားေတြေျပာၿပီး ေႏွာက္ယွက္တယ္။ ဘာေၾကာင့္မွန္းမသိ ကၽြန္မ ပံုမွန္ အလုပ္သြားခ်ိန္မွာ အလုပ္မသြား အိမ္မွာရွိတဲ့ ရက္ေတြဆို ဟိုဘက္မွာ အလုပ္ကေန ပံုမွန္အခ်ိန္ျပန္မရ၊ မနက္ ၄-၅ နာရီ ေလာက္မွ ျပန္ႏိုင္ေအာင္ကို အလုပ္ရွဳပ္တတ္တယ္။
ေန ့လယ္ပိုင္း ေခါင္းကိုက္သက္သာတဲ့ အခ်ိန္မွာ ပုဇြန္ဟင္းခ်က္ျဖစ္တယ္။ အင္း.. ၅ လအတြင္း ဒါပထမဆံုး ဟင္းခ်က္ျခင္းပဲ။ အခု ေနတဲ့အိမ္ကို ေျပာင္းလာကတည္းက ဘာမွ ခ်က္မစားျဖစ္ဘူး။ အခုေတာင္ ဒီပုဇြန္ေတြကို ဟိုတေလာက ေစ်းသြားရင္ ေတြ ့တာ နဲ ့ ၀ယ္ျဖစ္သြားတယ္။ ပုဇြန္ဟင္းၾကိဳက္ေတာ့ ပုဇြန္ လတ္လတ္၊ ေစ်းတန္တာေတြ ့ရင္ ၀ယ္ခ်င္တယ္။ လတ္တယ္ဆိုတာ အရွင္ေတြကို ေျပာတာမဟုတ္ဘူးေနာ္။ ဒီမွာက အလတ္ဆံုးဆို လတ္သလားမေမးနဲ ့ အရွင္ ၀ယ္လို ့ရတယ္။ တခ်ိဳ ့ဆိုင္ေတြမွာ ပုဇြန္အရွင္ေတြ ေရာင္းတယ္ေလ။ ရွင္းေအာင္ေျပာတာ။ အသက္မရွိေတာ့တဲ့ ပုဇြန္ လတ္တာေတြ ့ရင္ ၀ယ္ခ်င္တယ္။
ဒီေန ့မွ ၀ယ္သာ၀ယ္ၿပီး ဘယ္ေတာ့ ခ်က္ျဖစ္မယ္မွန္းမသိတဲ့ ပုဇြန္ေတြကို တကယ္ ခ်က္ျဖစ္သြားတယ္။ ပုဇြန္က ဒီမွာ၀ယ္လုိ ့ရတဲ့ အထဲကဆို အေကာင္ သိပ္မေသးသလို၊ အရမ္းလည္း မၾကီးဘူး ဆိုရမယ္။ အေကာင္ ၁၅-၂၀ ေလာက္ ရွိမယ္။ ပုဇြန္ S$4.30 ဖိုး ၀ယ္ထားတာ အကုန္ ခ်က္လိုက္တယ္။ ခ်က္တာ လြယ္ပါတယ္။ ပုဇြန္ကို အခြံခြါ၊ ေခါင္းက ပုဇြန္ခ်ီးအိပ္နဲ ့ ေက်ာကဟာေတြ လွီးထုတ္ၿပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ နီ ဆီသတ္ၿပီး ခ်က္တာ။ ဆားနဲ ့ ဆီက လြဲရင္ တျခား ဘာမွ မထည့္ဘူး။ ဟင္းခ်က္တယ္ေတာင္ မေခၚႏိုင္ဘူးထင္တယ္၊ ေၾကာ္သလို လုပ္တာ။ အဲလို ပုဇြန္ခ်က္တာကို အၾကိဳက္ဆံုးပဲ။ တျခား ဘာမွ ထည့္ခ်က္တာ မၾကိဳက္ဘူး။ အိမ္မွာလည္း အဲလိုပဲ လုပ္ေပးတယ္။ တခါတေလ ၾကက္သြန္ျဖဴ နီေတာင္ မထည့္ဘူး။ ဆီျပန္၊ အရည္က်န္တာ မၾကိဳက္ဘူး။ ပုဇြန္ကို ပုဇြန္အနံ ့နဲ ့ အရသာ ေမႊးေမႊးေလး အတိုင္း ထမင္းကို ပုဇြန္ဟင္းထဲက ဆီးေလးနဲ ့နယ္ၿပီး စားရတာ ၾကိဳက္တယ္။ CityHall မွာ သြားစားရင္ အဲ့လို ပုဇြန္ခ်က္တာမ်ိဳး မေတြ ့ဖူးဘူး။ ၀ယ္စားလို ့မရဘူး။ ေရာင္းတဲ့ ဟင္းေတြမွာ အရည္ေတြနဲ ့ တျခား အနံ ့ေတြပါတယ္။ မၾကိဳက္ဘူး။
ပုဇြန္ဟင္းခ်က္မယ္ဆိုေတာ့ ေကာင္းတယ္၊ စားခ်င္တာ စား၊ ၿပီးရင္ ေဆးေသာက္ထားလိုက္ဆိုတဲ့ စကားအတုိင္း ပုဇြန္ဟင္းနဲ ့ ထမင္းစားၿပီး ေဆးထပ္ေသာက္ အိပ္လိုက္မယ္။ မနက္ျဖန္ဆိုရင္ေတာ့ ေခါင္းထပ္ကိုက္ဖို ့ မရွိေတာ့ဘူး ထင္ပါတယ္။
သက္ဆိုင္သူသို ့
သက္ဆုိင္သူ သို ့...
ဒီပံုေလး သေဘာက်လြန္လြန္းလို ့ မမြန္ ရဲ့ ဘေလာ့ကေန ကူးယူလာတာပါ။
You received this email because you are subscribed to the real_time feed for http://naynaynaing.blogspot.com/feeds/posts/default. To change your subscription settings, please log into RSSFWD.