Monday, December 1, 2008

[:: My Little World ::] 1 New Entry: Yummy Viet

Yummy Viet

ၿပီးခဲ့တဲ့ ေသာၾကာေန ့က ေန ့လယ္စာ.... ဗီယက္နမ္ စားေသာက္ဆိုင္မွာ သြားစားျဖစ္တယ္။ အလုပ္က ဗီယက္နမ္ သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္က သူ ့ရဲ့ မဂၤလာပြဲ အထိမ္းအမွတ္ အေနနဲ ့ လိုက္ေကၽြးတာပါ။ အဲဒီသူငယ္ခ်င္းက ႏို၀င္ဘာလစမ္းပိုင္းက ဗီယက္နမ္ျပန္ၿပီး မဂၤလာေဆာင္ခဲ့တယ္။ ဒီမွာေတာ့ ဘာမွ ထပ္မလုပ္ေတာ့ဘူး။ ဒါေပမယ့္ ကၽြန္မတို ့ ရင္းႏွီးတဲ့ သူငယ္ခ်င္းေတြကိုေတာ့ ထမင္းလိုက္ေကၽြးမယ္ ေျပာေနတာၾကၿပီ။ အားလံုး အလုပ္ရွုပ္ေနတာနဲ ့ အခ်ိန္ညွိလို ့မရျဖစ္ေနခဲ့တယ္။ ေသာၾကာေန ့မွာေတာ့ တျခား သူငယ္ခ်င္း တစ္ေယာက္ရဲ့ ေနာက္ဆံုးေန ့လည္း ျဖစ္ေနတဲ့ ထမင္းအတူ သြားစားျဖစ္ခဲ့ၾကတယ္။ ဒါေတာင္ ၂ ေယာက္က မအားလို ့ မလိုက္ႏိုင္ဘူး။

အစားအေသာက္ အေၾကာင္းအေရးခင္ သူငယ္ခ်င္းကို အရင္ဆုေတာင္းေပးလိုက္အံုးမယ္။ မဂၤလာေဆာင္ ဓာတ္ပုံေတြ ၾကည့္လိုက္ရတယ္။ ဗီယက္နမ္၀တ္စံု၀တ္ထားတဲ့ ပံုေလးေတြက အေတာ္ေလးကို လွတယ္။ သူကလည္း နဂိုထဲက ေခ်ာတယ္။ ရိုးရာ၀တ္စံုနဲ ့ဆုိေတာ့ ပိုၿပီးၾကည့္လို ့ေကာင္းေနတယ္။ ဓာတ္ပံုေတြ ရွိေပမယ့္ ခြင့္မေတာင္းထားမိလို ့ ဒီမွာေတာ့ မတင္ေတာ့ပါဘူး။

Congradulation Mai!!
May you have a lifetime of love and happiness.


မဂၤလာပြဲအတြက္ ဆုေတာင္းၿပီးေတာ့ အစားအေသာက္အေၾကာင္း ေရးေတာ့မယ္။ ဗီယက္နမ္ အစားအေသာက္ ပထမဆံုး အၾကိမ္ စားဖူးျခင္းပါပဲ။ မဆိုးပါဘူး။ စားလို ့ ေကာင္းပါတယ္။ ေစ်းလည္း မၾကီးဘူး။ ေနာက္ထပ္ သြားစားျဖစ္အံုးမယ္ ထင္ပါတယ္။


အစားအေသာက္ပံုအၾကီးေတြကို ထံုးစံအတိုင္း ေအာက္မွာ ဖြက္ထားတယ္။ စိတ္၀င္စားတယ္ဆိုရင္ေတာ့ ၾကည့္ပါ။

ထမင္းမစားခင္ စားဖို ့ဒီ ၃ မ်ိဳးကို ဗီယက္နမ္သူငယ္ခ်င္းက မွာေပးမယ္။ ကၽြဲေကာ္သီးသုတ္၊ ေကာ္ပ်ံ ့စိမ္း နဲ ့ ေကာ္ပ်ံ ့ေၾကာ္။ ကၽြဲေကာ္သီးကို ပုဇြန္၊ ၾကက္သား နဲ ့ငရုတ္သီးစိမ္းနဲ ့သုတ္ထားတာ။ ျမန္မာဆိုင္ေတြမွာ စားေနၾက သူငယ္ခ်င္းေတြက ဗီယက္နမ္ ဆလတ္က ျမန္မာဆလတ္နဲ ့ တူသလိုလုိနဲ ့ မတူဘူးတဲ့။ ဘယ္တူမလဲ ကၽြဲေကာ္သီသုတ္မွာ ငပိမွ မပါတာ။ အရသာက ေပါ့တယ္။ စားလို ့ေတာ့ ေကာင္းတယ္။ ဒါေပမယ့္ စားရတာ၊ ကၽြဲေကာ္သီက တျခား၊ ပုဇြန္ နဲ ့ ၾကက္သား အရသာက တျခား၊ ငရုတ္သီးအစပ္က တျခား၊ မရသာ မေရာပဲျဖစ္ေနတယ္။

ေနာက္တစ္ခုက လြယ္လြယ္ ေကာ္ပ်ံ ့စိမ္းလို ့ေခၚလိုက္တာ။ ဒီက ေကာ္ပ်ံ ့စိမ္းေတြနဲ ့မတူဘူး။ ဗီယက္နမ္လို ့ ဘယ္လို ေခၚလဲဆိုတာ သူငယ္ခ်င္းက ေျပာျပပါတယ္။ ဒါေပမယ့္ မမွတ္မိဘူး။ ပုဇြန္ ပါတာကိုေတာ့ ပံုမွာ ျမင္ေနရတယ္။ အထဲက အရြက္ထဲမွာ မုန္ ့ဟင္းခါးဖတ္နဲ ့ ၾကက္သားျပဳတ္ပါတယ္။ အရသာ ေပါ့တယ္။ သူတို ့ေပးတဲ့ အခ်ဥ္နဲ ့တို ့စားမွ စားလို ့ေကာင္းတယ္။ အထဲမွာ ပါတဲ့ မုန္ ့ဖတ္ေတြက ရန္ကုန္က မုန္ ့ဟင္းခါးဖတ္ အတိုင္းပဲ။ တူနဲ ့မစားရဘူး။ အဲ့ဒီအလိပ္ကို ဒီတိုင္း လက္နဲ ့ကိုင္စားရမွ စားလုိ ့ေကာင္းတယ္ဆိုလို ့ လက္နဲ ့စားလိုက္ရတယ္။ မဆိုးပါဘူး ဒါလည္း စားလုိ ့ေကာင္းသားပဲ။



ေကာ္ပ် ံ ့ေၾကာ္နဲ ့ ေကာ္ပ်ံ ့စိမ္းနဲ ့ လံုး၀ မတူဘူး။ ရိုးရိုးေကာ္ပ်ံ ့ေၾကာ္ေတြ လိုပဲ အသားၾကိတ္ ထားတာေတြ ပါတယ္။ အထဲမွာ ဘာေတြပါတယ္ ဆိုတာ ဗီယက္နမ္ သူငယ္ခ်င္းက ရွင္းျပပါေသးတယ္။ ကိုယ္တိုင္လုပ္စားဖို ့စိတ္ကူးမရွိတဲ့အတြက္ အမွတ္ထားလိုက္ဘူး။ စားဖို ့ပဲ စိတ္ထဲရွိေနတယ္ေလ။ ဒီေကာ္ပ်ံ ့ေၾကာ္ကို အားလံုးၾကိဳက္ၾကတယ္။

တျခား အစားအေသာက္ေတြကိုေတာ့ ကိုယ္ၾကိဳက္တာ ကိုယ္မွာစားၾကတယ္။ ကၽြန္မက ဗီယက္နမ္ ထမင္းေၾကာ္နဲ ့ ၀က္သားစားျဖစ္တယ္။ ၀က္သားက နည္းနည္းမာတယ္။ ဒါေပမယ့္ ထမင္းေၾကာ္က စားလို ့ေကာင္းတယ္။ အေရာင္က ခရမ္းေရာင္သမ္းေနတယ္။ ငပိထည့္ေၾကာ္ထားတာလား မသိဘူး။ ဒါေပမယ့္ ငပိအနံ ့မရဘူး။

ထမင္းစားၿပီး မက်ည္းသီးေဖ်ာ္ရည္ေသာက္ျဖစ္တယ္။ ကၽြန္မတုိ ့ ျမန္မာျပည္က မက်ည္းေဖ်ာ္ရည္နဲ ့ ဘာကြာလဲ သိခ်င္လို ့မွာ ေသာက္ၾကည့္တာ။ ဗီယက္နမ္ မက်ည္းေဖ်ာ္ရည္မွာ ေျမပဲေထာင္းေတြ အေပၚမွာ ထည့္ေပးတာ ေတြ ့ရတယ္။ ေအာက္မွာေတာ့ မက်ည္းသီးအဖတ္ေတြ ပါတယ္။


Yummy Viet
28 Smith Street
Chinatown Food Street
Tel: 6222 5191


You received this email because you are subscribed to the real_time feed for http://naynaynaing.blogspot.com/feeds/posts/default. To change your subscription settings, please log into RSSFWD.