Friday, October 24, 2008

[Smoke & Spice] 1 New Entry: ငါးေခါင္းဟင္းခ်ဴိ

ငါးေခါင္းဟင္းခ်ဴိ

တေလာက ေစ်းေပါေပါနဲ ႔ ငါးေခါင္းေတြ ႔ လို႔ ၀ယ္လာခဲ့ပါတယ္။
ေသခ်ာမခ်က္ဘူးလို႔ အစမ္းခ်က္ၾကည့္ခ်င္တာနဲ႔ ေနးတစ္ျမန္မာဖိုရမ္မွာ 

ရွာရင္းေဖြရင္းမCrystle ရဲ ႔ ငါးေခါင္းဟင္းခ်က္နည္းေလးကို ရွာေတြ ႔ပါတယ္။
အစ္မေရးထားတဲ့ နည္းေလးအတုိင္းခ်က္တာ အဆင္ေျပပါတယ္။ လိုတာေတြ
ကိုေတာ့ ျဖည္းျဖည္းစီ ၀ယ္ရပါတယ္။


ငါးေခါင္းဟင္းအတြက္ လိုအပ္တဲ့အရာေတြကေတာ့


ငါးေခါင္း
ၾကက္သြန္ျမိတ္
နံနံပင္
ငရုတ္သီးစိမ္း
မွ်စ္ခ်ဥ္
စပါးလင္
ပဲျပား
ငါးဖယ္
ငံုးဥ
ငရုတ္ေကာင္း
ငရုပ္သီးစိမ္း တို႔ပါပဲ။

အရင္ဆံုး ငါးေခါင္း ကို ထက္ျခမ္းခြဲျပီး ငံျပာရည္၊ ၾကက္သြန္ျမိတ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ
ဂ်င္း ရည္တို႔ နဲ႔ နယ္ျပီး ခဏႏွပ္ထားပါတယ္။

ဆီ အိုးတည္ျပီး ၾကက္သြန္ျဖဴ ၊ ငရုပ္သီးမႈန္႔ တို႔ကို ဆီသပ္ပါတယ္။ ဆီသပ္ေနစဥ္
ငါးေခါင္းကိုပါ ေရာျပီး ဆီသပ္ရပါတယ္။ ခ်က္မည့္အိုးထဲ သို႔ ေရ လိုသေလာက္
ထည့္ျပီး ဆီသပ္ထားတဲ့ ငါးေခါင္းႏွင့္အတူ စပါးလင္ ၊ မွ်စ္ခ်ဥ္ ကိုထည့္ပါ။
ခဏတည္ျပီး ၊ ပြက္ပြက္ဆူလာလွ်င္ ပဲျပား ၊ ငံုးဥျပဳတ္တို႔ကိုထည့္ပါ။ အေပါ့အငံ
လိုလွ်င္ ငံျပာရည္ (သို႔မဟုတ္) ၾကက္သားKnorr အမႈန္႔ ကိုထည့္ပါ။ အားလံုးက်က္
ျပီဆိုလွ်င္ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ နံနံပင္ တို႔ကိုထည့္ပါ။ အခ်ဥ္လိုလွ်င္ သံပုရာသီး ညွစ္ထည့္
ပါ။

ငါးေခါင္းဟင္းကို ေအးခ်မ္းတဲ့ ရာသီဥတု မွာ ထမင္းပူပူနဲ႔ တြဲဖက္စားသံုးရတာ အင္မတန္
ထမင္းျမိန္လွပါတယ္။ 


You received this email because you are subscribed to the real_time feed for http://smokenspice.blogspot.com/feeds/posts/default. To change your subscription settings, please log into RSSFWD.