ခ်င္းသုပ္
ခ်စ္ေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုး မဂၤလာပါရွင္။ ဒီေန႕ေတာ့ ကၽြန္မရဲ႕ ေမာင္ႏွမေတြကုိ ခ်င္းသုပ္ေလး သုပ္ေကၽြးပါဦးမယ္ေနာ္။ ခ်င္းသုပ္သုပ္ဖုိ႕ စလာတာကေတာ့ ကၽြန္မရဲ႕ ရံုးက သူငယ္ခ်င္းတစ္ေယာက္ကေန စခဲ့တာပါပဲ။ သူက ခ်င္းသုပ္သုပ္စားရေအာင္ဆုိေတာ့ ရံုးက က်န္တဲ့လုပ္ေဖာ္ကုိင္ဖက္ေတြက လုိအပ္တာ ေလးေတြ အိမ္ကေန ၀ုိင္းသယ္လာခဲ့တာမုိ႕ အဆာပလာစံုစံုနဲ႕ ခ်င္းသုပ္ေလး ျဖစ္ခဲ့ပါတယ္။
ခ်င္းသုပ္သုပ္ဖုိ႕ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့
ျခစ္ျပီးသားခ်င္း
ငွက္ေပ်ာသီးအစိမ္းအၾကြပ္ေၾကာ္
အုန္းေၾကာ္
ေျမပဲေၾကာ္
ပဲဆံေၾကာ္
ႏွမ္း
ခရမ္းခ်ဥ္သီး
သံပုရာသီး
ဆား
အခ်ဳိမႈန္႕
ပုစြန္ေျခာက္
ပဲမႈန္႕အက်က္မႈန္႕
ၾကက္သြန္ျဖဴ
ငရုတ္သီးစိမ္း
ပဲဆီတုိ႕ပါေနာ္။ ဆီတုိ႕ပါေနာ္။
more...
ျခစ္ျပီးသားခ်င္းကုိ ေရေႏြးေႏြးေလးထည့္ထားတဲ့ ဇလံုထဲ ထည့္လုိက္ပါတယ္။ ျပီးေတာ့မွ ခ်င္းဖတ္ေတြ ကုိ ဆယ္ယူျပီးေတာ့ အရည္ေတြ ညွစ္ပစ္လုိက္ပါတယ္။ ခ်င္းထဲက အပူအရွိန္းဓာတ္ နည္းနည္း သက္သာသြား ရေအာင္နဲ႕ စိမ္းနံ႕နံတာေလး သက္သာသြားရေအာင္ပါ။ ရလာတဲ့ ခ်င္းဖတ္ကုိမွ ဆား၊ အခ်ဳိမႈန္႕၊ သံပုရာရည္ (သုိ႕) ေရွာက္ရည္တုိ႕နဲ႕ သမေအာင္ နယ္ျပီး ႏွပ္ထားပါတယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးကုိ ေရေဆး၊ ထက္ျခမ္းျခမ္းျပီး ခပ္ပါးပါးလွီးပါတယ္။ က်န္တဲ့အေၾကာ္စံုေတြက ေတာ့ ေစ်းထဲမွာ အလြယ္တကူ၀ယ္လုိ႕ရပါတယ္ေနာ္။ အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီ၊ စားခါနီးျပီဆုိမွ ႏွပ္ထားတဲ့ ခ်င္းထဲကုိ ပုစြန္ေျခာက္ကုိ မညက္တညက္ေလးေထာင္းျပီး ထည့္ေပးပါ။ ျပီးရင္ ပဲမႈန္႕အက်က္ကုိ ထည့္၊ ပဲဆီထည့္ျပီး အားလံုး သမေအာင္ ေရာေမႊေပးပါ။
ျပီးေတာ့မွ ပန္းကန္ျပားတစ္ခ်ပ္ယူ၊ အလယ္မွာ ႏွပ္ထားတဲ့ခ်င္းကုိ ပံု၊ ေဘးနားကေန ငွက္ေပ်ာေၾကာ္၊ အုန္းေၾကာ္၊ ေျမပဲေၾကာ္၊ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ အေၾကာ္စံု၊ ႏွမ္း၊ ၾကက္သြန္ျဖဴတုိ႕တစ္ပံုစီပံုျပီး ျပင္ေပးပါေနာ္။ အားလံုးကုိ ေရာနယ္စားတာ မၾကိဳက္ဘူးဆုိရင္ေတာ့ အခုလုိ တစ္ပံုခ်င္း ပံုထားတဲ့အထဲက ကုိယ္ၾကိဳက္သလုိ ယူစားေပါ့ေနာ္။ ဒါမွမဟုတ္ နယ္လုိက္တာကုိ ၾကိဳက္တတ္ရင္ေတာ့ အားလံုးကုိ ေရာသမေမႊ၊ လုိတဲ့အရသာကုိ စိတ္ၾကိဳက္စပ္ယူ ေနာ္။ ၾကိဳက္တတ္ရင္ ကန္စြန္းဥအစိမ္းကုိလည္း အခြံႏႊာ၊ ေရေဆး၊ ပါးပါးလွီးျပီး ၾကြပ္ေနေအာင္ေၾကာ္ျပီး ထည့္သုပ္ၾကည့္ေနာ္။ အရသာတစ္မ်ဳိး ပုိထူးျပီး စားလုိ႕ေကာင္းပါတယ္ေနာ္။ ခ်င္းသုပ္ေလးကို ေရေႏြးၾကမ္း ပူပူေလးနဲ႕ တဲြဖက္ျပီး သံုးေဆာင္ပါေနာ္။
You received this email because you are subscribed to the real_time feed for http://lulucooking.blogspot.com/feeds/posts/default. To change your subscription settings, please log into RSSFWD.