ေခ်ာကလက္ေက်ာက္ေက်ာ
အားလံုးေသာ ေမာင္ႏွမမ်ားမဂၤလာပါရွင္။ ကၽြန္မရဲ႕ ေမာင္ႏွမေတြကုိ ဒီေန႕ေတာ့ ေခ်ာကလက္ေက်ာက္ေက်ာ လုပ္နည္းေလး မွ်ေ၀ေပးပါဦးမယ္ေနာ္။ အဲ့ဒီေက်ာက္ေက်ာကုိေတာ့ ကၽြန္မတူမေလးရဲ႕ ေမြးေန႕မွာ ကၽြန္မတုိ႔ လုပ္ေပးခဲ့တာပါ။
လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့ အာဂါးေက်ာက္ေက်ာ (၁) ထုပ္၊ လက္ဖ၀ါးအရြယ္ရွိတဲ့ ေခ်ာကလက္(၃) ျပား၊ သၾကား (၂၀) က်ပ္သား၊ ေရ ၁ လီတာနဲ႕ ႏုိ႕စိမ္း တစ္ဗူးတုိ႕ပါေနာ္။
more...
စစခ်င္းမွာ သၾကားေတြကုိ ေရနဲ႔ ေဖ်ာ္ျပီး အမႈိက္သရုိက္ေတြ မပါရေလေအာင္ သၾကားေရေတြကုိ ေရစစ္နဲ႕ စစ္ယူပါ။ ျပီးေတာ့မွ အဲ့ဒီသၾကားေရထဲကို ေက်ာက္ေက်ာတစ္ထုပ္ ထည့္ျပီး ေမႊလုိက္ပါ။ ျပီးတဲ့အခါက်မွ မီးဖုိေပၚ ေက်ာက္ေက်ာအုိးကုိ တည္ေပးပါ။ စစခ်င္း တည္တဲ့အခါမွာ ေက်ာက္ေက်ာအုိးကို အဖံုးအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ။ ေရဆူျပီဆုိေတာ့မွ ႏုိ႔စိမ္းဗူး ေဖာက္ထည့္ျပီး ျဖည္းျဖည္းခ်င္းေမႊေပးပါ။
မုန္႔အုိး ထပ္ဆူလာျပီ ဆုိရင္ေတာ့ ေခ်ာကလက္ေတြကုိပါ ထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။ ေက်ာက္ေက်ာခဲ၊ မခဲကုိေတာ့ ပန္းကန္ျပားေလးထဲ အစက္ခ်ျပီး စမ္းသပ္ၾကည့္ပါ။
စမ္းၾကည့္လုိက္လုိ႔ ခဲျပီဆုိရင္ေတာ့ ေက်ာက္ေက်ာေတြကုိ ပံုစံခြက္ေလးထဲပဲ ထည့္ထည့္၊ ဗန္းထဲပဲ ထည့္ထည့္ ထည့္ျပီး အေအးခံလုိက္ပါေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ခ်ဳိဆိမ့္သက္အရသာေလးနဲ႕ ေခ်ာကလက္ေက်ာက္ေက်ာေလး ရပါျပီေနာ္။
(တူမေလးက ကေလးဆုိေတာ့ ေက်ာက္ေက်ာေလးေတြကုိ ပံုစံခြက္ထဲ ထည့္ျပီး အရုပ္ေလးေတြ ပံုစံမ်ဳိးစံုထြက္လာတာကုိ ၾကိဳက္တယ္ေလ။ အဲ့ဒါနဲ႔ ကၽြန္မတုိ႔ ပံုစံခြက္ေလးေတြနဲ႔ ထည့္ျပီး ခဲထားတဲ့ ေခ်ာကလက္ ေက်ာက္ေက်ာေလးေတြပါ။)
You received this email because you are subscribed to the real_time feed for http://lulucooking.blogspot.com/feeds/posts/default. To change your subscription settings, please log into RSSFWD.