Tuesday, October 7, 2008

[ပန္းခရမ္းျပာ] 1 New Entry: ျဖစ္သလို ခ်က္စားမိတဲ့ ဟင္းတစ္ခြက္

ျဖစ္သလို ခ်က္စားမိတဲ့ ဟင္းတစ္ခြက္

အလြန္ဇီဇာေၾကာင္တဲ့ က်မ၊ မေန႔က ျဖစ္သလို ဟင္းတစ္ခြက္ ခ်က္လိုက္မိတယ္။ တိုက္တိုက္ဆိုင္ဆိုင္ ဒီေန႔မနက္ C Box မွာ အိမ္က လာေအာ္သြားတယ္။ Tag ထားတယ္… ျဖစ္သလိုစားတာ ေရးေပးပါတဲ့ …။ ေရကန္အသင့္ ၾကာအသင့္၊ Tag သူအသင့္ ပို႔စ္အသင့္နဲ႔။ ဟန္ၾကလိုက္တာ။



မေန႔ညေန ရံုးကအျပန္္္ Super Market NTUC ကိုဝင္တယ္။ အိမ္မွာ ပုဇြန္ထုပ္ နည္းနည္းက်န္ေသးတယ္။ ေရာခ်က္စရာရွာတာ ႏြမ္းေနတဲ့ ဟင္းရြက္ ေတြပဲေတြ႔တယ္။ ဒါနဲ႔ မိႈ (Oyster Mushroom) ကိုပဲ ဝယ္လာခဲ့တယ္။ ထံုးစံက မိႈနဲ႔ ကန္စြန္းရြက္ ေၾကာ္ရမွာ။ ခုေတာ့ အိမ္မွာရိွတဲ့ လက္က်န္ေတြကို ေရာေမႊခ်က္ရေတာ့မယ္။

ပုဇြန္ု အခြံႏြာ ဆားနဲ႔နယ္၊ မိႈကို ေရေဆး အေနေတာ္ေလးေတြျဖတ္၊ ၾကက္သြန္နီက ခပ္ပါးပါး၊ ငရုတ္စိမ္း ထက္ခ်မ္းခြဲ၊ ခရမ္ခ်ဥ္သီး ေလးစိတ္စိတ္။

ဒယ္အိုးထဲမွာ ဆီပူေအာင္ တည္လိုက္တယ္။ ပုဇြန္ေတြ ထည့္ေၾကာ္တယ္။ ေရထြက္လာမွာစိုးလို႔ အဖံုး မအုပ္ဘူး။ အနီေရာင္ သန္းလာေတာ့ ခပ္ထားလိုက္တယ္။ ၾကက္သြန္နီ ငရုတ္စိမ္း ဆႏြင္းမႈန္႔ထည့္ ဆီသတ္တယ္။ မိႈကို ထည့္၊ ဆားထည့္ေမႊ၊ ေၾကာ္ထားတဲ့ ပုဇြန္ ထည့္ေမႊ၊ အဖံုးအုပ္ထားလိုက္တယ္။ ထြက္လာတဲ့ ေရနဲ႔ မိႈႏူးသြားလိမ့္မယ္။ ခရမ္းခ်ဥ္သီးေလး ထည့္ေမႊၿပီးရင္ စားလို႔ရၿပီ။ ျပင္ဆင္ခ်ိန္ မပါ။ စုစုေပါင္း ခ်က္ခ်ိန္ ငါးမိနစ္ပဲၾကာတယ္။

ျဖစ္သလို မိႈပုဇြန္ ခ်က္လိုက္တာ စားေကာင္းသား။ ႏွစ္ေယာက္စာ ပုဇြန္ ဆယ္ေကာင္ မိႈတစ္ထုပ္ဆို ကန္စြန္းရြက္ ေလးစည္းဘိုးေလာက္ပဲ ကုန္တယ္။ စကာၤပူေစ်းႏႈန္းနဲ႔ တြက္တာေနာ္။


You received this email because you are subscribed to the real_time feed for http://pan-khayan-pyar.blogspot.com/feeds/posts/default. To change your subscription settings, please log into RSSFWD.