ၾကာဇံသုပ္
ေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုးမဂၤလာပါရွင္။ ကၽြန္မရဲ႕ ေမာင္ႏွမမ်ားကုိ ဒီေန႕မွာေတာ့ ၾကာဇံသုပ္ေလး သုပ္ေကၽြးပါမယ္ေနာ္။ ၾကာဇံလုိ႕ေျပာတဲ့အခါ ဆန္ၾကာဇံနဲ႕ ပဲၾကာဇံကုိ မကြဲမျပား ျဖစ္ေလ့ရွိပါတယ္။
ဆန္ၾကာဇံကေတာ့ အေျခာက္အတုိင္းရွိတဲ့အခါမွာ အေရာင္ကအျဖဴေရာင္အမွ်င္ေလးေတြ ျဖစ္ေနျပီး ပဲၾကာဇံက ေတာ့ အၾကည္ေရာင္ေလးပါေနာ္။ ဆန္ၾကာဇံကုိေတာ့ အမ်ားအားျဖင့္ ေၾကာ္စားတဲ့အခါမွာ အသံုးျပဳၾကပါတယ္။ ၀က္သားဒုတ္ထုိး၊ ၀က္သားလိပ္အေရာင္းဆုိင္ေတြမွာ ၾကာဇံေၾကာ္နဲ႕ တဲြဖက္ေရာင္းေလ့ရွိတတ္ပါတယ္။ ပဲၾကာဇံ ကုိေတာ့ ၾကာဇံခ်က္ ခ်က္တဲ့အခါမွာ အသံုးမ်ားပါတယ္။ ရံဖန္ရံခါ အစံုသုပ္သုပ္တဲ့အခါမွာ ထည့္သံုးၾကသလုိ ခ၀ဲသီးနဲ႕ ၾကာဇံဟင္းခ်က္တဲ့အခါတုိ႕၊ ပဲနီေလးၾကာဇံဟင္းရည္ေသာက္ခ်က္တဲ့အခါတုိ႕မွာ အသံုးျပဳတတ္ၾကတာ ကေတာ့ ပဲၾကာဇံကုိ သံုးၾကပါတယ္။ ဒီေန႕ ၾကာဇံသုပ္မွာ သံုးမယ့္ ၾကာဇံကေတာ့ ဆန္ၾကာဇံပါေနာ္။
ကၽြန္မက ဟင္းေတြထက္ အသုပ္သုပ္စားရတာကုိ ပုိၾကိဳက္ပါတယ္။ အဲ့ဒါကေတာ့ ကၽြန္မတုိ႕ မိသားစု အၾကိဳက္ညီတဲ့အခ်က္ပါပဲ။ ဘယ္အခ်ိန္ပဲျဖစ္ျဖစ္ အသုပ္သုပ္စားႏုိင္ဖုိ႕ ဆီခ်က္တစ္ပုလင္း ခ်က္ထားတာ အသင့္ ရွိပါတယ္။ တစ္ညက ရံုးက အိမ္အျပန္မုိးခ်ဳပ္ေတာ့ ထမင္းဟင္းကို မစားခ်င္ေတာ့ဘူးျဖစ္ေနလုိ႕ ေမာင္ႏွမေတြ စုျပီး ၾကာဇံသုပ္သုပ္စားခဲ့တာေလးကုိ ျပန္မွ်ေ၀လုိက္ရပါတယ္ေနာ္။
ၾကာဇံသုပ္ သုပ္ဖုိ႕အတြက္ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့
ဆန္ၾကာဇံ
အာလူး
ေဂၚဖီထုပ္
ဆီခ်က္
ငံျပာရည္
ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႕
ပဲမႈန္႕အက်က္
ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕
မန္က်ည္းသီးမွည့္အႏွစ္
အခ်ဳိမႈန္႕အနည္းငယ္တုိ႕ပါေနာ္။
more...
မီးဖုိေပၚ အုိးတစ္လံုးတင္၊ အုိးထဲ ေရတစ္၀က္ေလာက္ထည့္ျပီး ေရေႏြးဆူေအာင္ တည္ေပးထားပါ။ အဲ့ဒီအခ်ိန္မွာ ၾကာဇံအေျခာက္ေလးေတြကုိ ေရေအးထဲ စိမ္ေပးထားပါ။ ၾကာဇံဖတ္ေလးေတြက ေရေအးထဲမွာ ပြလာတဲ့အခါ ဆယ္ယူျပီး စကာေလးထဲ ေရစစ္ေပးထားပါ။ ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူလာျပီဆုိရင္ ၾကာဇံဖတ္ေလးေတြ ထည့္ျပီး အုိးအဖံုးခဏအုပ္ျပီး တည္ေပးပါ။ (အသုပ္ဆုိင္ေတြမွာလုိ ၾကာဇံဖတ္ ၀ါ၀ါေလး ရခ်င္ရင္ေတာ့ ၾကာဇံ မထည့္ခင္ ေရေႏြးအုိးထဲကုိ နႏြင္းမႈန္႕နည္းနည္းခပ္ျပီး ေမႊေပးျပီး ၾကာဇံထည့္ျပဳတ္ပါေနာ္) ပြက္ပြက္ဆူလာတာနဲ႕ တျပိဳင္နက္ ၾကာဇံျပဳတ္အုိးကုိ ဇကာထဲ သြန္ခ်၊ ေရေအးနဲ႕ ေလာင္းေဆးျပီး ေရစစ္ေပးထားပါ။
အာလူးကုိေတာ့ ျမန္ျမန္ႏူးခ်င္ေတာ့ အာလူးအလံုးလုိက္ကုိ ေရေဆး၊ wrapping နဲ႕ အုပ္၊ မုိကၠရုိေ၀့ဖ္ထဲ ထည့္ ၃ မိနစ္ေပးလုိက္တယ္။ ၃ မိနစ္ျပည့္သြားတဲ့အခါက်ေတာ့ အာလူးေတြကုိ ေနာက္တစ္ဖက္လွည့္ျပီး ေနာက္ထပ္ ၂ မိနစ္ေပးလုိက္တယ္။ (ငပ်င္းနည္းနဲ႕ အာလူးဖုတ္လုိက္တာ :P)။ ျပီးေတာ့မွ wrapping plastic ကုိ ခြာ၊ အာလူးအခြံႏႊာျပီးေတာ့ ဓားနဲ႕ လွီးေပးပါ။
ေဂၚဖီထုပ္ကုိလည္း အဖတ္လုိက္ခြာ၊ ေရထဲမွာ ၁၅ မိနစ္ေလာက္ စိမ္ျပီး ေဆး၊ ျပီးေတာ့ ပါးပါးေလးရေအာင္ လွီးျပီး တစ္ပံုပံုထားေပးပါ။ ပုစြန္ေျခာက္ကုိ မညက္တညက္ေလးရေအာင္ ေထာင္းေပးထားပါ။ မန္က်ည္းသီးမွည့္ကုိ ေရနဲ႕အရင္ ေဆးလုိက္ပါ။ ျပီးေတာ့မွ ေရေႏြးပြက္ပြက္ဆူေလးနဲ႕ေလာင္းထည့္၊ နယ္ျပီး အႏွစ္ရေအာင္ လုပ္ထားပါ။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ ဇလံုတစ္လံုးထဲကုိ ၾကာဇံထည့္၊ အာလူးထည့္၊ ေဂၚဖီထုပ္ထည့္၊ ငံျပာရည္ ထည့္၊ ဆီခ်က္ ထည့္၊ ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႕ထည့္၊ မန္က်ည္းသီးႏွစ္ထည့္၊ ပဲမႈန္႕အက်က္မႈန္႕ထည့္၊ အခ်ဳိမႈန္႕ေလး ထည့္ျပီး အားလံုး သမေအာင္ နယ္ေပးပါ။ ျပီးရင္ အေပါ့အငံအရသာကုိ ျမည္းျပီး ကုိယ္ႏွစ္သက္မယ့္ အရသာကို ပုိကဲထည့္ေပးပါ။ အားလံုးစိတ္ၾကိဳက္ျဖစ္ျပီဆုိရင္ ၾကာဇံသုပ္ေတြကုိ ပန္းကန္ျပားေလးထဲ တစ္ေယာက္စာထည့္၊ အေပၚကေန ၾကက္သြန္ေၾကာ္ေလးျဖဴး၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ငရုတ္သီးစိမ္းေလးကုိက္ျပီး ငရုတ္ေကာင္း ဟင္းခါးေလးနဲ႕ တဲြဖက္ သံုးေဆာင္ႏုိင္ပါျပီရွင္။
ကၽြန္မ ဘာခ်က္ခ်က္ မျငီးေငြ႕စတမ္းအားေပးတာကေတာ့ ကၽြန္မတူမေလးေတြပါပဲ။ သူတုိ႕ကေတာ့ ထံုးစံအတုိင္း အနည္းဆံုး ႏွစ္ပြဲစားရမွ ေက်နပ္တဲ့သူဆုိေတာ့ ခ်က္ေကၽြးရတဲ့ အေဒၚလည္း ေက်နပ္ရတာေပါ့ေနာ္။ ကၽြန္မဘေလာ့ဂ္ကုိ အလည္လာၾကတဲ့ ေမာင္ႏွမေတြလည္း လုိတာရွိရင္ ေျပာပါေနာ္။
You received this email because you are subscribed to the real_time feed for http://lulucooking.blogspot.com/feeds/posts/default. To change your subscription settings, please log into RSSFWD.