Wednesday, October 22, 2008

[Lu Lu] 1 New Entry: ၾကာဇံသုပ္

ၾကာဇံသုပ္

ေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုးမဂၤလာပါရွင္။ ကၽြန္မရဲ႕ ေမာင္ႏွမမ်ားကုိ ဒီေန႕မွာေတာ့ ၾကာဇံသုပ္ေလး သုပ္ေကၽြးပါမယ္ေနာ္။ ၾကာဇံလုိ႕ေျပာတဲ့အခါ ဆန္ၾကာဇံနဲ႕ ပဲၾကာဇံကုိ မကြဲမျပား ျဖစ္ေလ့ရွိပါတယ္။
ဆန္ၾကာဇံကေတာ့ အေျခာက္အတုိင္းရွိတဲ့အခါမွာ အေရာင္ကအျဖဴေရာင္အမွ်င္ေလးေတြ ျဖစ္ေနျပီး ပဲၾကာဇံက ေတာ့ အၾကည္ေရာင္ေလးပါေနာ္။ ဆန္ၾကာဇံကုိေတာ့ အမ်ားအားျဖင့္ ေၾကာ္စားတဲ့အခါမွာ အသံုးျပဳၾကပါတယ္။ ၀က္သားဒုတ္ထုိး၊ ၀က္သားလိပ္အေရာင္းဆုိင္ေတြမွာ ၾကာဇံေၾကာ္နဲ႕ တဲြဖက္ေရာင္းေလ့ရွိတတ္ပါတယ္။ ပဲၾကာဇံ ကုိေတာ့ ၾကာဇံခ်က္ ခ်က္တဲ့အခါမွာ အသံုးမ်ားပါတယ္။ ရံဖန္ရံခါ အစံုသုပ္သုပ္တဲ့အခါမွာ ထည့္သံုးၾကသလုိ ခ၀ဲသီးနဲ႕ ၾကာဇံဟင္းခ်က္တဲ့အခါတုိ႕၊ ပဲနီေလးၾကာဇံဟင္းရည္ေသာက္ခ်က္တဲ့အခါတုိ႕မွာ အသံုးျပဳတတ္ၾကတာ ကေတာ့ ပဲၾကာဇံကုိ သံုးၾကပါတယ္။ ဒီေန႕ ၾကာဇံသုပ္မွာ သံုးမယ့္ ၾကာဇံကေတာ့ ဆန္ၾကာဇံပါေနာ္။
ကၽြန္မက ဟင္းေတြထက္ အသုပ္သုပ္စားရတာကုိ ပုိၾကိဳက္ပါတယ္။ အဲ့ဒါကေတာ့ ကၽြန္မတုိ႕ မိသားစု အၾကိဳက္ညီတဲ့အခ်က္ပါပဲ။ ဘယ္အခ်ိန္ပဲျဖစ္ျဖစ္ အသုပ္သုပ္စားႏုိင္ဖုိ႕ ဆီခ်က္တစ္ပုလင္း ခ်က္ထားတာ အသင့္ ရွိပါတယ္။ တစ္ညက ရံုးက အိမ္အျပန္မုိးခ်ဳပ္ေတာ့ ထမင္းဟင္းကို မစားခ်င္ေတာ့ဘူးျဖစ္ေနလုိ႕ ေမာင္ႏွမေတြ စုျပီး ၾကာဇံသုပ္သုပ္စားခဲ့တာေလးကုိ ျပန္မွ်ေ၀လုိက္ရပါတယ္ေနာ္။
ၾကာဇံသုပ္ သုပ္ဖုိ႕အတြက္ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့
ဆန္ၾကာဇံ
အာလူး
ေဂၚဖီထုပ္
ဆီခ်က္
ငံျပာရည္
ပုစြန္ေျခာက္မႈန္႕
ပဲမႈန္႕အက်က္
ငရုတ္သီးအက်က္မႈန္႕
မန္က်ည္းသီးမွည့္အႏွစ္
အခ်ဳိမႈန္႕အနည္းငယ္တုိ႕ပါေနာ္။


more...

You received this email because you are subscribed to the real_time feed for http://lulucooking.blogspot.com/feeds/posts/default. To change your subscription settings, please log into RSSFWD.