Thursday, November 6, 2008

[ေဆာင္း] 1 New Entry: Food - Banh Xeo (Egg Pan cake) ဗီယက္နမ္ ေရမုန္႕

Food - Banh Xeo (Egg Pan cake) ဗီယက္နမ္ ေရမုန္႕












ပံုေတြကို ကလစ္နိွပ္ရင္ ပံုၾကီးေပၚျပီး အေသအခ်ာ ျမင္ရမွာပါ။

ဒီ Banh Xeo - Egg Pan Cake ဗီယက္နမ္ ေရမုန္႕ (ေအာင္ဗလမုန္႕) ကို ယူကူ႕မွာ ၾကည့္ဖူးတာၾကာပါျပီ။ စမ္းလုပ္စားၾကည့္ဖို႕ ပစည္းစုတာနဲ႕ မလုပ္ျဖစ္တာနဲ႕ ၁နစ္ေလာက္ ၾကာသြားပါတယ္။

မရွင္မင္းရဲ့ ဆုိဒ္မွာ သူလုပ္ျပတဲ့ "( ဒီမုန္႕ကုိ မေလးရွား စတုိင္နဲ႕ လုပ္ထားတာ) ကို ေတြ႕ျပီး မွဘဲ သတိရျပီး ကုိယ္တုိင္လုပ္ ၾကည့္ပါတယ္။ ယိုးဒယား၊ ဗီယက္နမ္၊ လာအုိ ေတြမွာ လည္း ဆင္တူရုိးမွား မုန္႕ေတြ ရိွပါတယ္။ က်မ လုပ္စားၾကည့္ေတာ့ အရသာ ေကာင္းလွ ပါတယ္။ ၾကက္ဥေၾကာ္ အဆန္းေပါ့။

ပါ၀င္ေသာ ပစည္း
၁. ၾကက္ဥ ၂လံုး (ပိုထဲ့ေတာ့ ၾကက္ဥေၾကာ္နဲ႕ ပိုတူတာေပ့ါ)
၂. ကိုရီးယား ေရမုန္႕ အထုပ္ (ဂ်ံဳမႈန္႕)
၃. ဆား
၄. အခ်ိဳမုန္႕ (မသံုးခ်င္ရင္ သၾကားသံုးပါ)
၅. ပုစြန္ (သို႕မဟုတ္ အသားတမိ်ဳးမိ်ဳး)

၆. ပဲပင္ေပါက္ (က်မလုပ္စားတုန္းက ပဲပင္ေပါက္ မရိွလုိ႕ မသံုးပါဘူး။)
၇. ဆီ

၈. ေဂၚဖီရြက္ အမွ်င္
၉. မုန္လာနီကို အမွ်င္လုပ္ ထ့ဲလည္း ရပါတယ္ လွပေအာင္အတြက္ပါ
၁၀. Garden Pea အဲဒါက အလွေပ့ါ။ အ၀ါေရာင္ မုန္႕မွာ အစိမ္းေရာင္ ပဲသီး ၊ အျဖဴေရာင္ ပဲပင္ေပါက္၊ အနီေရာင္ မုန္လာနီ နဲ႕ ဆုိရင္ မ်က္စိ ပသာဒ ရိွတာေပ့ါ။ အရသာအျပင္ အျမင္မွာ စားခ်င့္စဘြယ္ ျဖစ္ဖို႕လည္း လုိေသးတာေပ့ါ။
၁၁ ၾကက္သြန္မိတ္
၁၂ ငရုတ္ေကာင္း (ပါတယ္ဆုိရံုပါ။ က်မက ငရုတ္ေကာင္း အနံ႕ ၾကိဳက္လို႕ မူလ အညႊန္းထဲမွာ မပါဘူး)

(ကြ်န္မသံုးတဲ့ ကုိရီးယားအမႈန္႕ အိတ္ကို ေရွ႕ေနာက္ပံုနဲ႕ ျပထားပါတယ္။ အဲဒါက စားလို႕ေကာင္း၊ ခ်က္လုိ႕ေကာင္း တယ္။ ပထမတုန္းက ယိုးဒယားအမႈန္႕ ငွက္ေပ်ာေၾကာ္အတြက္သံုးတဲ့အမႈန္႕သံုးတာ
မေကာင္းလို႕လႊင့္ပစ္ရတယ္။ ဒီတခါမွ စားေကာင္းတယ္။ ဘာအမႈန္႕လည္းဆုိတာ ကိုရီးယားစာဖတ္သူေတြ ေရးေပးၾကပါေနာ္။ ဂ်ံဳနဲ႕စမ္းဘူးေသးတယ္။ ပြေဆးမထည့္တတ္တာနဲ႕ အဆင္မေျပပါဘူး။)

တကယ့္မုန္႕ရဲ့ မူရင္း အညႊန္း က ၁-၇ အထိသာျဖစ္ေပမဲ့ ၊ ၈-၁၁ ကေတာ့ ကြ်န္မ အၾကိဳက္ ထပ္ထဲ့ထား တာပါ။

(ဂ်ံဳ) အမႈန္႕ ၁ခြက္ ကို ေရ၂ခြက္ေလာက္ ခပ္က်ဲက်ဲ ေဖ်ာ္လိုက္တယ္။ က်ဲရင္ ပါးျပီး ၾကြပ္တယ္။ ပ်စ္ရင္ နဲနဲ ထူတာေပ့ါ။ (ၾကက္ဥပါေတာ့ သိပ္ၾကြပ္မွာ မဟုတ္ပါဘူး။) ၾကက္ဥ ၂လံုး ေခါက္ထဲ့၊ ဆားအခ်ိဳမႈန္႕ ငရုတ္ေကာင္း (ပါတယ္ဆုိရံုထဲ့) သမေအာင္ ေရာေမႊထားပါတယ္။

မကပ္တဲ့ ဒယ္အုိးအျပားမွာ ဆီအနည္းငယ္နဲ႕ အိုးမ်က္နာျပင္ ကို နံ႕ေအာင္ သုတ္လိုက္ပါတယ္။ ဆီပူလာရင္ ပုစြန္၊ ၾကက္သြန္မိတ္၊ ပဲပင္ေပါက္၊ ေဂၚဖီ၊ မုန္လာနီ၊ ပဲစိမ္းလံုးကို ဒယ္အုိးထဲမွ လွပေအာင္ စီထဲ့လုိက္ပါတယ္။ မုန္႕နွစ္ရည္ကို ေယာက္ခ်ဳိ တဇြန္းနဲ႕ ထဲ့ျပီး ထဲ့ထားတဲ့ အစာေတြ ေပၚဆန္းျပီး ေရမုန္႕ လုပ္သလုိ ပါးပါး ျပားျပား ျဖစ္ေအာင္ အိုးကိုလွည့္ျပီး မ်က္နာျပင္ ညိွပါတယ္။ မ်က္နာျပင္ အေပၚနဲ႕ ေဘးဘက္မွာ ဆီ နဲနဲစီ ဇြန္းနဲ႕ အသာေလး ထည့္လုိက္ပါတယ္။ ဆီပါေတာ့ နဲနဲ ျကြပ္သြားေအာင္ေပ့ါ။

ေဘးနွတ္ခမ္းသားၾကြပ္လာလို႕ ၾကြတက္လာရင္ ေျဖးေျဖးခ်င္း ေဂၚျပားနဲ႕ ထုိးျပီး မုန္႕ ျပား၀ုိင္းကုိ တဘက္ လွန္လုိက္ပါတယ္။ ၾကက္ဥထဲ့ထားေတာ့ ေရမုန္႕လုိ ၾကြပ္မွာ မဟုတ္ပါဘူး။

ကဲ မုန္႕လုပ္တာ ၅ခုလုပ္ျဖစ္ပါတယ္။ တခုကို ဆြမ္းေတာ္ကပ္ျပီး က်န္တဲ့၄ခုမွာ တခုက ဓါတ္ပံု၀ါးေနလို႕ မတင္လုိက္ပါဘူး။ မနက္စာ အစာေျပေပါ့။ တကယ္လို႕ အခ်ိန္ကုန္ခံနုိင္ျပီး ဗိုက္မ၀တဲ့ အဆာေျပ မုန္႕ တစ္မ်ိဳး အျဖစ္ စားနုိင္မယ္ဆုိရင္ အဆင္ေျပပါတယ္။ ဥပမာ ေရမုန္႕ ေခါက္မုန္႕ လုိေပ့ါ။

ကြ်န္မက နဲနဲ
နီေအာင္ သိပ္မတူးေအာင္ ထားပါတယ္။ ဒါမွ မုန္႕သား အ၀ါေပၚမွာ အနီအကြင္းေလးေတြ အစက္ေတြနဲ႕ စားခ်င့္စရာ မဟုတ္လား။ ကြ်န္မက မ်က္စိနဲ႕လည္း စားတယ္ ပါးစပ္နဲ႕လည္း အရသာ ျမည္းတယ္။ ကြ်န္မကို ေတာ့ စံပါဘဲလို႕ ေျပာၾကမလား။ ကြ်န္မ အတြက္ေတာ့ ခ်က္နည္း ေကာင္းေပမဲ့ အျမင္မလွရင္ စားခ်င္စရာ မေပၚဘူးလုိ႕ ထင္တာဘဲ။

စာဖတ္သူမ်ား ၾကက္ဥေၾကာ္ စားမိရင္ ကြ်န္မရဲ့ Banh Xeo ဗီယက္နမ္ ေရမုန္႕ေလးကို သတိရေလမလား
....

http://www.youtube.com/watch?v=Zizi7X8zzGk
http://www.youtube.com/watch?v=v5D4oRnaIl0&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=CO3ecdNnun0&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=eLRfcAjH8YU&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=7nj3jlf_izA&feature=related ယိုးဒယားနည္း

က်မ ေလာေလာဆယ္ လက္နာလုိ႕ စာသိပ္မေရးခ်င္ဘူး။ ဘေလာ့ေတြ ေတာင္ အနည္းငယ္သာ လည္ပတ္နုိင္ပါတယ္။ ယခုလက္ရိွ အိမ္ရွင္ ကလည္း အိမ္ကို မြမ္းမံခ်င္လို႕ ေျပာလာေတာ့ အိမ္ေျပာင္းဖို႕ လုပ္ရပါအုန္းမယ္။ တျခား ကိုယ့္ကိစေတြ ေရာ ခရစ္စမတ္မုိလို႕ အလုပ္ ရွာတာေတြနဲ႕ေရာ နဲ႕ တကယ္လို႕မ်ား ပို႕စ္အသစ္ ထြက္မလာရင္ စိတ္မဆုိးၾကပါနဲ႕ေနာ္။
ေရးနုိင္ေအာင္ ျကိုးစားမွာပါ။

ghostbellေလးေရ မမ ေနာက္ထပ္ အသစ္မတင္နုိင္ရင္ စိတ္မဆုိးနဲ႕ေနာ္ ေရနံေရာ ေရေမႊးေရာ ေလယာဥ္လက္မွတ္ေရာ ပို႕လုိက္။ ဒါမွ လာခ်က္ေပးမယ္ ဟုတ္ျပီလား။
ကို၀င္းေဇာ္ေျပာလည္း ေျပာစရာ။ ခ်က္ျပမိသမွ် အေၾကာ္အေလွာ္ခ်ည့္ဘဲ... ဟင္းဟင္း။
ကုိဖုိးၾကယ္တုိ႕ ျမန္မာနတ္ခတ္ေဗဒတုိ႕ က ေမးတယ္ အခ်ဥ္မပါဘူးလားတဲ့။ အခ်ဥ္ကို ပုလင္းဖြင့္ေလာင္းထဲ့ ျမိဳခ်လိုက္တာ လွ်ပ္လက္သလို ကုန္သြားတယ္။ မေမးနဲ႕ေတာ့ ဟင္းဟင္း

အလကားေျပာတာပါ။ ... ေနာက္တခါ အေၾကာ္တခုခုလုပ္ရင္ အခ်ဥ္လုပ္နည္းနဲ႕ အခ်ဥ္ဓါတ္ပံုကို အေသခ်ာရုိက္ ျပပါ့မယ္။ အခုေတာ့ လက္နာလို႕ ဒါေတာင္ အေတာ္ ၾကိဳးစားေရးရတာပါ။ ေနာက္ထပ္ ပို႕စ္ေတြေရးဖို႕ မေသခ်ာလုိ႕ အနာခံေရးျပတာပါ။ အိမ္ရွာ အလုပ္ရွာ ပစည္းသိမ္းတာ သင္တန္းတက္တာ လက္နာတာေတြ ဆံုသြားလုိ႕ နားလည္ေပးၾကပါေနာ္...

You received this email because you are subscribed to the real_time feed for http://saundoo.blogspot.com/feeds/posts/default. To change your subscription settings, please log into RSSFWD.