Thursday, November 6, 2008

[Lu Lu] 3 New Entries: မာလကာသီး

မာလကာသီး



ဒီေန႕ေတာ့ ကၽြန္မနဲ႕ ကၽြန္မတူမေလးေတြအၾကိဳက္ လြယ္လြယ္ကူကူ မာလကာသီးေလးပဲ ေကၽြးမယ္ေနာ္။ ကီလုိမာလကာသီးအပြၾကီးေတြ တစ္လံုးမွ ၂၀၀ က်ပ္ပါ။ သံုးလံုးဆုိ ၅၀၀ က်ပ္နဲ႕ရပါတယ္။ မာလကာသီးကုိအခြံႏႊာ၊ ေရေဆးျပီး ထက္ျခမ္းျခမ္းပါတယ္။ ျပီးေတာ့ အလယ္က အေစ့ေတြမစားမိေအာင္လည္း လုပ္လုိက္တယ္။ ျပီးေတာ့ ရသာပုိအမႈန္႕ေလးရယ္ သံပုရာရည္ေလး နည္းနည္းေလာက္ထည့္ျပီး ေရာနယ္လုိက္တာ။ ျပီးေတာ့မွ ေရခဲေသတၱာထဲ ခဏေလာက္ ထည့္ျပီး အေအးခံလုိက္တယ္။

မာလကာသီး ပြပြေလးနဲ႕ အရသာေလးက ခ်ဳိခ်ဳိေလးရယ္ ေအးေအးေလးရယ္ စားရတာ အရသာရွိလုိက္တာ။ စားၾကပါဦးေနာ္။

ဇရစ္ရုိးဆူးပုပ္ေၾကာ္





ေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုးမဂၤလာပါေနာ္။ ဒီေန႕ေတာ့ ကၽြန္မရဲ႕ ေမာင္ႏွမေတြကုိ ဇရစ္ရုိးနဲ႕ ဆူးပုပ္ကုိ ပုစြန္ဆိတ္ေလးနဲ႕ ေၾကာ္ေကၽြးပါဦးမယ္ေနာ္။ ဟင္းရံတစ္ခြက္ဆုိေပမယ့္ ေၾကာ္ေၾကာ္ျပီးစမွာ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ စားတဲ့အခါမွာေတာ့ အသားဟင္းနဲ႕ေတာင္ မလဲႏုိင္ပါဘူး။ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကုိအရင္ေျပာျပပါမယ္ေနာ္။

ဇရစ္ရုိး

ဆူးပုပ္

ပုစြန္

ၾကက္သြန္ျဖဴ

ၾကက္သြန္နီ

ဆား

ဆီနဲ႕

ဟင္းခတ္မႈန္႕အနည္းငယ္တုိ႕ပါ။



more...





ေဂြးသီး ငပိခ်က္




ေဂြးသီး ငပိခ်က္

ခ်စ္ေမာင္ႏွမမ်ားအားလံုး မဂၤလာပါေနာ္။ ဒီေန႕ေတာ့ ကၽြန္မေမာင္ႏွမေတြကုိ ေဂြးသီး ငပိခ်က္ေလး ခ်က္ေကၽြးပါဦးမယ္ေနာ္။ ေဂြးသီးကုိ အဂၤလိပ္လုိ hog plum လုိ႕ေခၚပါတယ္။ ေဂြးသီးႏုႏုေလးေတြကုိ ငါးပိခ်က္ ခ်က္စားတတ္ၾကသလုိ ေဂြးသီးအစိမ္းေတြကုိလည္း အခ်ဥ္ေပါင္းလုပ္စားတတ္ၾကပါတယ္။ ေဂြးသီးငပိခ်က္ ခ်က္ဖုိ႕အတြက္ လုိအပ္တဲ့ပစၥည္းေတြကေတာ့

ေဂြးသီးႏုႏု (၁၅) က်ပ္သား

ၾကက္သြန္ျဖဴ

ၾကက္သြန္နီ

ငရုတ္သီးအေရာင္မႈန္႕

ငရုတ္သီးစိမ္း

ပုစြန္ေျခာက္ (၅) က်ပ္သား

ငါးပိစိမ္းစား ကြမ္းသီးလံုးခန္႕

ဆား

နႏြင္းမႈန္႕

ငံျပာရည္

ဟင္းခတ္မႈန္႕အနည္းငယ္နဲ႕

ဆီတုိ႕ပါေနာ္။


more...



You received this email because you are subscribed to the real_time feed for http://lulucooking.blogspot.com/feeds/posts/default. To change your subscription settings, please log into RSSFWD.