ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းအစပ္ခ်က္+ ငါးဖယ္ဆုပ္ေၾကာ္ခ်က္ + ငါးႏွပ္ေျခာက္မီးဖုတ္
အားလံုးမဂၤလာပါရွင္။ ကၽြန္မရဲ႕ ေမာင္ႏွမေတြကုိ ဟင္းခ်က္မေကၽြးရတာ ၾကာျပီမုိ႕ ဒီေန႕ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္း၊ ငါးဖယ္ဆုပ္ေၾကာ္ခ်က္၊ ငါးႏွပ္ေျခာက္မီးဖုတ္ေလးခ်က္ေကၽြးပါမယ္ေနာ္။
ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းခ်က္ဖုိ႕အတြက္ လုိအပ္တာကေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္၊ မွ်စ္၊ ရံုးပတီသီး၊ ပုစြန္ဆိတ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ငါးပိစိမ္းစား၊ ငံျပာရည္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ နႏြင္းမႈန္႕နဲ႕ ဆီအနည္းငယ္ တုိ႕ပါ။
ပုစြန္ဆိတ္ေလးေတြကုိ ေရေဆးျပီးေတာ့မွ ေခါင္းပိုင္းေတြကုိ ေသေသခ်ာခ်ာ သန္႕ရွင္းေရးလုပ္ေပးပါ။ ျပီးရင္ ဆားေလးရယ္ နႏြင္းမႈန္႕ေလးရယ္နဲ႕ နယ္ေပးထားပါ။ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ကုိ ေျခြျပီးေတာ့မွ ေရစင္ေအာင္ ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါတယ္။ မွ်စ္ႏုႏုေလးေတြကုိေတာ့ အေတာင့္လုိက္ေလးေတြ ျပဳတ္ပစ္ျပီးေတာ့မွ ဓါးနဲ႕ ခပ္ပါးပါးေလးေတြရေအာင္ လွီးေပးပါ။ ရံုးပတီသီးကုိေတာ့ အေတာင့္လုိက္ေရေဆးျပီးေတာ့မွ ေအာက္ပုိင္းနဲ႕ ထိပ္ပုိင္းကုိ ျဖတ္ပစ္ျပီး ၃ ပုိင္းပိုင္းထားေပးပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းကုိ အညွာေျခြျပီး မညက္တညက္ေထာင္းပါ။ ျပီးရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕ ၾကက္သြန္နီတုိ႕ကုိ အခြံႏႊာေရေဆးျပီး တဆက္တည္း ေထာင္းေပးပါ။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္တဲ့အခါ မီးဖုိေပၚ အုိးတစ္လံုးတင္၊ ဆီေလးနည္းနည္းထည့္၊ ဆီပူလာရင္ နႏြင္းမႈန္႕ ေလးခပ္၊ ေထာင္းထားတဲ့ ငရုတ္သီးၾကက္သြန္ထည့္ျပီး မီးအသင့္အတင့္နဲ႕ ဆီသတ္ေပးပါ။ ၾကက္သြန္ႏြမ္း သြားတာနဲ႕ ပုစြန္ေလးေတြထည့္ျပီး ေရာေမႊဆီသတ္ေပးပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္ရယ္၊ မွ်စ္ရယ္ကုိ ေရာထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။ ခ်ဥ္ေပါင္ေတြေၾကသြားျပီးတဲ့အခါမွာေတာ့ ငါးပိစိမ္းစားေလးကုိ ေရေလးနဲ႕ ေဖ်ာ္ျပီးထည့္၊ ျပီးရင္ ဆား၊ ငံျပာရည္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕တုိ႕ကုိပါထည့္ေပးပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ ေရေလးထည့္ျပီး ဟင္းအုိးအဖံုးအုပ္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူ ေအာင္ တည္ေပးပါ။ ဟင္းအုိးဆူလာျပီဆုိရင္ေတာ့ ရံုးပတီသီးေတြထည့္ျပီး ထပ္တည္ေပးပါ။ ဟင္းအုိးပြက္လာ ျပီဆုိရင္ေတာ့ အေပါ့အငံျမည္းျပီး လုိအပ္တဲ့အရသာ ထပ္ျဖည့္ေပးပါေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္း စပ္စပ္ေလးတစ္ခြက္ရပါျပီေနာ္။
သူနဲ႕တဲြဖက္စားသံုးဖုိ႕ ေနာက္ဟင္းတစ္မ်ဳိးကေတာ့ ငါးဖယ္ဆုပ္ေၾကာ္ခ်က္ဟင္းေလးပါေနာ္။ လုိအပ္တဲ့ ပစၥည္းေတြကေတာ့ ငါးဖယ္ျခစ္ (၂၅) က်ပ္သား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴအမႊာ (၂၀) ေလာက္၊ ၾကက္သြန္နီ ဥအၾကီး (၇) လံုး၊ ခ်င္း၊ ငရုတ္သီးအပုပြေတာင့္၊ ငံျပာရည္၊ ဆား၊ နႏြင္းမႈန္႕၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕အနည္းငယ္နဲ႕ ဆီတုိ႕ပါေနာ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁၀ မႊာေလာက္ကုိ အခြံႏႊာေရေဆးျပီး မညက္တညက္ေလးေထာင္းေပးပါ။ ျပီးရင္ ငရုတ္ဆံုကုိ ဆီေလးနဲ႕ ပြတ္လုိက္ျပီးေတာ့မွ ငါးဖယ္ျခစ္ေတြထည့္၊ ဆားနဲ႕ ဟင္းခတ္မႈန္႕အနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေထာင္းပါ။ ငါးဖယ္ျခစ္ေတြ ေစးပုိင္လာျပီဆုိရင္ေတာ့ ကုိယ္လုိခ်င္တဲ့ အရြယ္အစားရေအာင္ ငါးဆုပ္လံုးျဖစ္ျဖစ္ အျပားအ၀ုိငး္ျဖစ္ျဖစ္ လုပ္ေပးပါ။ (ငါးဖယ္ကုိင္တဲ့အခါ လက္မွာ ငါးေတြ ကပ္မေနေအာင္ ဇလံုတစ္လံုးထဲ ေရေလးထည့္ထား၊ ေရဆြတ္ျပီးမွ ကုိင္ေပးပါ။ ဒါမွမဟုတ္ရင္လည္း လက္မွာ ဆီဆြတ္ျပီးမွ ကုိင္လုိ႕လည္း ရပါတယ္)။ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ဟင္းနဲ႕ တဲြဖက္စားသံုးမယ့္ ငါးဖယ္ဟင္းမုိ႕ ငါးဖယ္ဟင္းမွာ အခ်ဥ္ထည့္မခ်က္ဘဲ ၾကက္သြန္အႏွစ္မ်ားမ်ားနဲ႕ ခ်က္ဖုိ႕ စိတ္ကူးထားပါတယ္။ အဲ့ဒါေၾကာင့္ ၾကက္သြန္နီေတြကုိ အခြံႏႊာ၊ ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါးေလးေတြရေအာင္ လွီးေပးထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕ ခ်င္းကုိလည္း အခြံႏႊာေပးထားပါ။ ငရုတ္သီး အပုေတာင့္ကုိ အညွာေျခြ၊ အေစ့ထုတ္ျပီး ေရစိမ္ေပးပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ ငရုတ္သီးနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴခ်င္း ကုိ ေထာင္းေပးထားပါ။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္သြားတဲ့အခါ မီးဖုိေပၚ ဆီအုိးတင္၊ ဆီထည့္၊ ဆီပူလာရင္ နႏြင္းမႈန္႕ခပ္ျပီး ငါးဖယ္ေတြကုိ ထည့္ေၾကာ္ပါ။ ငါးဖယ္ေတြက ေၾကာ္တဲ့အခါ ပြလာတာမုိ႕ ေၾကာ္တဲ့အခါ အုိးမၾကပ္ပါေစနဲ႕။ မီးအသင့္အတင့္နဲ႕ ဟုိဘက္ဒီဘက္အက်က္ညီေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ။ ငါးဖယ္ေၾကာ္ရလာရင္ ပန္းကန္ျပား ၾကီးၾကီးတစ္ခ်ပ္ထဲ သီးသန္႕ဆယ္ ေပးထားပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ ငါးဖယ္ေၾကာ္ထားတဲ့ ဆီနဲ႕ပဲ တစ္လက္စတည္း ၾကက္သြန္နီေတြကုိ ထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ။ ၾကက္သြန္နီေတြ ေတာ္ေတာ္ေလး ႏြမ္းျပီဆုိေတာ့မွ ေထာင္းထားတဲ့ ငရုတ္သီးၾကက္သြန္ေတြကုိထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ။ ဆီသတ္ေနတဲ့အခ်ိန္မွာ ငံျပာရည္ေလးထည့္ေပးပါ။ ျပီးရင္ ငါးဖယ္ေလးေတြကုိ တစ္ခုခ်င္းထည့္ျပီး ငရုတ္သီးၾကက္သြန္အႏွစ္ေတြနဲ႕ သမေအာင္ အသာအယာေမႊေပးပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ ငရုတ္ဆံုေဆးရည္ေလးထည့္၊ ဒယ္အုိးအဖံုးအုပ္ျပီး ပထမတစ္ရည္ခမ္းေအာင္ တည္ေပးပါ။ ပထမတစ္ရည္ခမ္းသြားျပီးေတာ့မွ ေနာက္ထပ္ လက္ဘက္ရည္ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးေလာက္ ေရထပ္ထည့္ျပီး တည္ေပးပါ။ ဆီျပန္ၾကိဳက္ရင္ ဆီျပန္တဲ့အထိ တည္ေပးႏုိင္ျပီး အရည္ဆမ္းစားခ်င္ရင္ေတာ့ ဆီက်န္ေရက်န္ အခ်ိန္မွာ အေပါ့အငံျမည္းျပီး လုိတာျဖည့္ျပီး ဟင္းအုိးခ်ေပးပါေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ငါးဖယ္ဆုပ္ေၾကာ္ခ်က္ တစ္ခြက္ရပါျပီေနာ္။
ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းနဲ႕တဲြျပီး စားလုိ႕ေကာင္းေအာင္ ေနာက္ထပ္ဟင္းတစ္မယ္ထပ္ျဖည့္ပါမယ္ေနာ္။ အဲ့ဒါကေတာ့ ငါးႏွပ္ေျခာက္ကုိ မီးဖုတ္တာပါ။
ငါးႏွပ္ေျခာက္ေတြကုိ ေခါင္းနဲ႕ အျမီးကုိ ျဖတ္ျပီးေတာ့မွ မီးမဖုတ္ခင္မွာ ငရုတ္က်ည္ေပြ႕ေလးနဲ႕ နည္းနည္းပြသြားေအာင္ ထုေပးလုိက္ပါတယ္။ ျပီးေတာ့မွ ငါးႏွပ္ေျခာက္ကုိ မီးေႏြးေႏြးနဲ႕ ေျဖးေျဖးခ်င္း မီးဖုတ္ယူပါ တယ္။ မီးဖုတ္လုိက္ နည္းနည္းခ်င္းထုလုိက္နဲ႕ အားလံုးအက်က္ညီေအာင္ ဖုတ္ပါတယ္။ ျပီးေတာ့မွ အသားမွ်င္ေလးေတြကုိ ပန္းကန္ထဲထည့္ျပီး ပဲဆီေမႊးေမႊးေလး ဆမ္းလုိက္ပါတယ္ေနာ္။
အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ အသင့္စားသံုးႏုိင္မယ့္ ခ်ဥ္ေပါင္းဟင္းအစပ္ခ်က္၊ ငါးဖယ္ဆုပ္ ေၾကာ္ခ်က္ဟင္းနဲ႕ ငါးႏွပ္ေျခာက္ဖုတ္တုိ႕ ရပါျပီေနာ္။ ေဆာင္းတြင္းေအးေအးေလးမွာ ခ်က္ျဖစ္တဲ့ ဟင္းစပ္ေလး ပါေနာ္။
ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းခ်က္ဖုိ႕အတြက္ လုိအပ္တာကေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္၊ မွ်စ္၊ ရံုးပတီသီး၊ ပုစြန္ဆိတ္၊ ၾကက္သြန္ျဖဴ၊ ၾကက္သြန္နီ၊ ငရုတ္သီးစိမ္း၊ ငါးပိစိမ္းစား၊ ငံျပာရည္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕၊ နႏြင္းမႈန္႕နဲ႕ ဆီအနည္းငယ္ တုိ႕ပါ။
ပုစြန္ဆိတ္ေလးေတြကုိ ေရေဆးျပီးေတာ့မွ ေခါင္းပိုင္းေတြကုိ ေသေသခ်ာခ်ာ သန္႕ရွင္းေရးလုပ္ေပးပါ။ ျပီးရင္ ဆားေလးရယ္ နႏြင္းမႈန္႕ေလးရယ္နဲ႕ နယ္ေပးထားပါ။ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ကုိ ေျခြျပီးေတာ့မွ ေရစင္ေအာင္ ေဆးျပီး ေရစစ္ထားပါတယ္။ မွ်စ္ႏုႏုေလးေတြကုိေတာ့ အေတာင့္လုိက္ေလးေတြ ျပဳတ္ပစ္ျပီးေတာ့မွ ဓါးနဲ႕ ခပ္ပါးပါးေလးေတြရေအာင္ လွီးေပးပါ။ ရံုးပတီသီးကုိေတာ့ အေတာင့္လုိက္ေရေဆးျပီးေတာ့မွ ေအာက္ပုိင္းနဲ႕ ထိပ္ပုိင္းကုိ ျဖတ္ပစ္ျပီး ၃ ပုိင္းပိုင္းထားေပးပါ။ ငရုတ္သီးစိမ္းကုိ အညွာေျခြျပီး မညက္တညက္ေထာင္းပါ။ ျပီးရင္ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕ ၾကက္သြန္နီတုိ႕ကုိ အခြံႏႊာေရေဆးျပီး တဆက္တည္း ေထာင္းေပးပါ။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္တဲ့အခါ မီးဖုိေပၚ အုိးတစ္လံုးတင္၊ ဆီေလးနည္းနည္းထည့္၊ ဆီပူလာရင္ နႏြင္းမႈန္႕ ေလးခပ္၊ ေထာင္းထားတဲ့ ငရုတ္သီးၾကက္သြန္ထည့္ျပီး မီးအသင့္အတင့္နဲ႕ ဆီသတ္ေပးပါ။ ၾကက္သြန္ႏြမ္း သြားတာနဲ႕ ပုစြန္ေလးေတြထည့္ျပီး ေရာေမႊဆီသတ္ေပးပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္ရယ္၊ မွ်စ္ရယ္ကုိ ေရာထည့္ျပီး ေမႊေပးပါ။ ခ်ဥ္ေပါင္ေတြေၾကသြားျပီးတဲ့အခါမွာေတာ့ ငါးပိစိမ္းစားေလးကုိ ေရေလးနဲ႕ ေဖ်ာ္ျပီးထည့္၊ ျပီးရင္ ဆား၊ ငံျပာရည္၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕တုိ႕ကုိပါထည့္ေပးပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ ေရေလးထည့္ျပီး ဟင္းအုိးအဖံုးအုပ္ျပီး ပြက္ပြက္ဆူ ေအာင္ တည္ေပးပါ။ ဟင္းအုိးဆူလာျပီဆုိရင္ေတာ့ ရံုးပတီသီးေတြထည့္ျပီး ထပ္တည္ေပးပါ။ ဟင္းအုိးပြက္လာ ျပီဆုိရင္ေတာ့ အေပါ့အငံျမည္းျပီး လုိအပ္တဲ့အရသာ ထပ္ျဖည့္ေပးပါေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္း စပ္စပ္ေလးတစ္ခြက္ရပါျပီေနာ္။
သူနဲ႕တဲြဖက္စားသံုးဖုိ႕ ေနာက္ဟင္းတစ္မ်ဳိးကေတာ့ ငါးဖယ္ဆုပ္ေၾကာ္ခ်က္ဟင္းေလးပါေနာ္။ လုိအပ္တဲ့ ပစၥည္းေတြကေတာ့ ငါးဖယ္ျခစ္ (၂၅) က်ပ္သား၊ ၾကက္သြန္ျဖဴအမႊာ (၂၀) ေလာက္၊ ၾကက္သြန္နီ ဥအၾကီး (၇) လံုး၊ ခ်င္း၊ ငရုတ္သီးအပုပြေတာင့္၊ ငံျပာရည္၊ ဆား၊ နႏြင္းမႈန္႕၊ ဟင္းခတ္မႈန္႕အနည္းငယ္နဲ႕ ဆီတုိ႕ပါေနာ္။
ၾကက္သြန္ျဖဴ ၁၀ မႊာေလာက္ကုိ အခြံႏႊာေရေဆးျပီး မညက္တညက္ေလးေထာင္းေပးပါ။ ျပီးရင္ ငရုတ္ဆံုကုိ ဆီေလးနဲ႕ ပြတ္လုိက္ျပီးေတာ့မွ ငါးဖယ္ျခစ္ေတြထည့္၊ ဆားနဲ႕ ဟင္းခတ္မႈန္႕အနည္းငယ္ထည့္ျပီး ေထာင္းပါ။ ငါးဖယ္ျခစ္ေတြ ေစးပုိင္လာျပီဆုိရင္ေတာ့ ကုိယ္လုိခ်င္တဲ့ အရြယ္အစားရေအာင္ ငါးဆုပ္လံုးျဖစ္ျဖစ္ အျပားအ၀ုိငး္ျဖစ္ျဖစ္ လုပ္ေပးပါ။ (ငါးဖယ္ကုိင္တဲ့အခါ လက္မွာ ငါးေတြ ကပ္မေနေအာင္ ဇလံုတစ္လံုးထဲ ေရေလးထည့္ထား၊ ေရဆြတ္ျပီးမွ ကုိင္ေပးပါ။ ဒါမွမဟုတ္ရင္လည္း လက္မွာ ဆီဆြတ္ျပီးမွ ကုိင္လုိ႕လည္း ရပါတယ္)။ ခ်ဥ္ေပါင္ရြက္ဟင္းနဲ႕ တဲြဖက္စားသံုးမယ့္ ငါးဖယ္ဟင္းမုိ႕ ငါးဖယ္ဟင္းမွာ အခ်ဥ္ထည့္မခ်က္ဘဲ ၾကက္သြန္အႏွစ္မ်ားမ်ားနဲ႕ ခ်က္ဖုိ႕ စိတ္ကူးထားပါတယ္။ အဲ့ဒါေၾကာင့္ ၾကက္သြန္နီေတြကုိ အခြံႏႊာ၊ ေရေဆးျပီး ခပ္ပါးပါးေလးေတြရေအာင္ လွီးေပးထားပါ။ ၾကက္သြန္ျဖဴနဲ႕ ခ်င္းကုိလည္း အခြံႏႊာေပးထားပါ။ ငရုတ္သီး အပုေတာင့္ကုိ အညွာေျခြ၊ အေစ့ထုတ္ျပီး ေရစိမ္ေပးပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ ငရုတ္သီးနဲ႕ ၾကက္သြန္ျဖဴခ်င္း ကုိ ေထာင္းေပးထားပါ။
အားလံုးအသင့္ျဖစ္သြားတဲ့အခါ မီးဖုိေပၚ ဆီအုိးတင္၊ ဆီထည့္၊ ဆီပူလာရင္ နႏြင္းမႈန္႕ခပ္ျပီး ငါးဖယ္ေတြကုိ ထည့္ေၾကာ္ပါ။ ငါးဖယ္ေတြက ေၾကာ္တဲ့အခါ ပြလာတာမုိ႕ ေၾကာ္တဲ့အခါ အုိးမၾကပ္ပါေစနဲ႕။ မီးအသင့္အတင့္နဲ႕ ဟုိဘက္ဒီဘက္အက်က္ညီေအာင္ ေၾကာ္ေပးပါ။ ငါးဖယ္ေၾကာ္ရလာရင္ ပန္းကန္ျပား ၾကီးၾကီးတစ္ခ်ပ္ထဲ သီးသန္႕ဆယ္ ေပးထားပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ ငါးဖယ္ေၾကာ္ထားတဲ့ ဆီနဲ႕ပဲ တစ္လက္စတည္း ၾကက္သြန္နီေတြကုိ ထည့္ျပီး ေၾကာ္ေပးပါ။ ၾကက္သြန္နီေတြ ေတာ္ေတာ္ေလး ႏြမ္းျပီဆုိေတာ့မွ ေထာင္းထားတဲ့ ငရုတ္သီးၾကက္သြန္ေတြကုိထည့္ျပီး ဆီသတ္ပါ။ ဆီသတ္ေနတဲ့အခ်ိန္မွာ ငံျပာရည္ေလးထည့္ေပးပါ။ ျပီးရင္ ငါးဖယ္ေလးေတြကုိ တစ္ခုခ်င္းထည့္ျပီး ငရုတ္သီးၾကက္သြန္အႏွစ္ေတြနဲ႕ သမေအာင္ အသာအယာေမႊေပးပါ။ ျပီးရင္ေတာ့ ငရုတ္ဆံုေဆးရည္ေလးထည့္၊ ဒယ္အုိးအဖံုးအုပ္ျပီး ပထမတစ္ရည္ခမ္းေအာင္ တည္ေပးပါ။ ပထမတစ္ရည္ခမ္းသြားျပီးေတာ့မွ ေနာက္ထပ္ လက္ဘက္ရည္ပန္းကန္လံုးတစ္လံုးေလာက္ ေရထပ္ထည့္ျပီး တည္ေပးပါ။ ဆီျပန္ၾကိဳက္ရင္ ဆီျပန္တဲ့အထိ တည္ေပးႏုိင္ျပီး အရည္ဆမ္းစားခ်င္ရင္ေတာ့ ဆီက်န္ေရက်န္ အခ်ိန္မွာ အေပါ့အငံျမည္းျပီး လုိတာျဖည့္ျပီး ဟင္းအုိးခ်ေပးပါေနာ္။ အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ငါးဖယ္ဆုပ္ေၾကာ္ခ်က္ တစ္ခြက္ရပါျပီေနာ္။
ခ်ဥ္ေပါင္ဟင္းနဲ႕တဲြျပီး စားလုိ႕ေကာင္းေအာင္ ေနာက္ထပ္ဟင္းတစ္မယ္ထပ္ျဖည့္ပါမယ္ေနာ္။ အဲ့ဒါကေတာ့ ငါးႏွပ္ေျခာက္ကုိ မီးဖုတ္တာပါ။
ငါးႏွပ္ေျခာက္ေတြကုိ ေခါင္းနဲ႕ အျမီးကုိ ျဖတ္ျပီးေတာ့မွ မီးမဖုတ္ခင္မွာ ငရုတ္က်ည္ေပြ႕ေလးနဲ႕ နည္းနည္းပြသြားေအာင္ ထုေပးလုိက္ပါတယ္။ ျပီးေတာ့မွ ငါးႏွပ္ေျခာက္ကုိ မီးေႏြးေႏြးနဲ႕ ေျဖးေျဖးခ်င္း မီးဖုတ္ယူပါ တယ္။ မီးဖုတ္လုိက္ နည္းနည္းခ်င္းထုလုိက္နဲ႕ အားလံုးအက်က္ညီေအာင္ ဖုတ္ပါတယ္။ ျပီးေတာ့မွ အသားမွ်င္ေလးေတြကုိ ပန္းကန္ထဲထည့္ျပီး ပဲဆီေမႊးေမႊးေလး ဆမ္းလုိက္ပါတယ္ေနာ္။
အဲ့ဒါဆုိရင္ေတာ့ ထမင္းပူပူေလးနဲ႕ အသင့္စားသံုးႏုိင္မယ့္ ခ်ဥ္ေပါင္းဟင္းအစပ္ခ်က္၊ ငါးဖယ္ဆုပ္ ေၾကာ္ခ်က္ဟင္းနဲ႕ ငါးႏွပ္ေျခာက္ဖုတ္တုိ႕ ရပါျပီေနာ္။ ေဆာင္းတြင္းေအးေအးေလးမွာ ခ်က္ျဖစ္တဲ့ ဟင္းစပ္ေလး ပါေနာ္။
You received this email because you are subscribed to the real_time feed for http://lulucooking.blogspot.com/feeds/posts/default. To change your subscription settings, please log into RSSFWD.