Sunday, November 2, 2008

[ေဆာင္း] 1 New Entry: Food - Tofu တို ့ဖူး စား ၾကရေအာင္

Food - Tofu တို ့ဖူး စား ၾကရေအာင္


၁၀ရက္ေလာက္ အင္တာနက္ မသံုးရလို ့ အထူးကု ဆရာ၀န္က ညႊန္ၾကားထားေတာ့ က်မေဆာင္းလည္း လုိက္နာပါတယ္။ စီေဘာက္ ေမးလ္စစ္တာ သတင္းစာ ဖတ္တာ နဲ႕ အနည္းဆံုးေတာ့ ၂နာရီဘဲ။ က်မ ဂီ်ေတာ့ ထဲ၀င္တာနဲ႕ ေဘာ္ဒါတခ်ိဳ႕ ေတြ႕ရင္ ဘာလုိ႕ လက္အနာခံသံုးလဲတဲ့ အင္း ... အင္း ... ဒါက အင္တာနက္ ဘေလာ့ကာေရာဂါပိုးေလ.. မတတ္နုိင္ဘူး။ တခ်ိဳ႕ က ဆုေတာင္းေပးတယ္ ဆရာ၀န္ အိပ္ေဆး ေပးပါေစ ဆုိလား။ ဒါမွ နက္မသံုးရင္ လက္အနာ သက္သာေအာင္ တဲ့ ေစတနာေတြ ေပါ့။

အင္တာနက္ မတက္ဘူး ဘေလာ့မေရးဘူး စိတ္တင္းထားေပမဲ့လည္း .....

မုန္႕ေကြ်းဖို႕ လာဂီ်က်တဲ့ သူနဲ႕ ၊ မုန္႕လုစားခံရလို႕ ေအာ္ငုိတုိင္တဲ့သူနဲ႕ ၊ စကဴတုိရွည္ေကြ်းျပီး
ေဆးဖို႕ ပုဂံ မရ အရ လာျပန္ေတာင္းတဲ့သူနဲ႕ ၊ မလုိင္ခ်က္နည္း စီးပြားျဖစ္ လမ္းညႊန္ သင္ၾကား ေပးေသာ အိမ္သာသံုးစကဴ လက္ ကားပုိင္ရွင္ ေဆြးေႏြးပဲြ တက္ဖို႕နဲ႕ ၊ ကြ်န္မရဲ့ စာေတြကို ခ်ိဳခ်ဥ္ငံစပ္ ေအာင္ စားတဲ့သူနဲ႕ ... ဘေလာကာေမာင္နွမေတြက တကူးတက လာအားေပးတဲ့အတြက္ ကြ်န္မလည္း ဘာသားနဲ႕ ထုထားတာမုိ႕လဲ... အင္တာနက္ ဗုိင္းရပ္ေရာဂါ စြဲေနေတာ့လည္း အားလံုးအတြက္ လက္အနာခံေရးျပီး မုန္႕ေကြ်းလုိက္တယ္ေနာ္။

ကြ်န္မ က်ိဳ စားဘူးတဲ့ တုိဟူးက်ိဳနည္းကို ေျပာျပခ်င္ပါတယ္။ ဒီပို႕စ္ ကို ေရးထားတာက ၃လ ေက်ာ္ပါျပီ။ မတင္ရ ေသးတာပါ။

ကြ်န္မက ရွမ္းစာ ၾကိဳက္ေပမဲ့ ရွမ္းမဟုတ္ေတာ့ မခ်က္တတ္ဘူးေပါ့။ ရွမ္းတုိ႕ဟူး ကို စားခ်င္တာ ၾကာျပီ။ တုိ႕ဟူးသုတ္မစားရတာ ရာစုနစ္ခ်ီေနျပီဆိုေတာ့ ဘေလာ့တကာလုိက္လည္ျပီး ခ်က္နည္း ရွာၾကည့္ရ ပါတယ္။ ရွမ္းလူမိ်ဳးေတြရဲ့ ဘေလာ့မွာ သြားေခ်ာင္းၾကည့္ ဂီ်ေတာ့ကေန တုိုးတိုးေလးေမးၾကည့္ နဲ ့အဆင္မေျပလွ ပါဘူး။ တခ်ိဳ ့ေရးထားတာ က်ျပန္ေတာ့လည္း အေသခ်ာ နားမလည္ေတာ့ ခ်က္ရင္း စမ္းရင္းနဲ ့နဲနဲ ျဖစ္လာပါတယ္။ အဲဒါနဲ ့နည္းေလး ေ၀ငွလုိက္ပါတယ္။ တကယ္လို ့မ်ား ရွမ္းဘေလာ့ကာ မ်ား ဖတ္မိလို ့ ကြ်န္မခ်က္နည္းမွာ အမွားေတြ ့ခဲ့ရင္ ျပင္ေပးၾကပါအုန္း။

ယူေကမွာ chick pea powder ေခၚတဲ့ Gram powder ကို ကုလားဆုိင္ေတြမွာ အလြယ္တကူ ၀ယ္လို ့ရပါတယ္ရွင့္။

ပဲမႈန္ ့အစိမ္း ကို ဘယ္လုိခြက္နဲ ့ဘဲ ခ်ိန္ခ်ိန္ ၁ခြက္ဆုိရင္ ဆတူ ေရ၄ခြက္ေလာက္ထဲ ထဲ့စိမ္ထားလုိက္ပါ။ တေန ့နဲ ့တည ေရစိမ္လုိက္ပါတယ္ ပဲပြလာေစခ်င္လို ့ပါရွင္။

ေနာက္တေန ့မွာ အနယ္ထုိင္ေနတဲ့ ပဲရည္ကို ဆႏြင္းအနည္းငယ္ထဲ့ ေမႊထားလုိက္ပါတယ္။

ဆူထားတဲ့ ေရေႏြးနည္း
နည္း ကို အိုးထဲထဲ့ျပီး အပူရိွန္ျပင္းျပင္းမွာ ဆူပြက္လာေအာင္ ေစာင့္လုိက္ပါတယ္။ (လွ်ပ္စစ္မီးဖိုဆုိရင္ အျမင့္ဆံုးနံပါတ္၆မွာ ထားပါတယ္။)

ေရေႏြးဆူလာရင္ ပဲရည္ကို တေျဖးေျဖး ခ်င္း ေလာင္းထည့္လုိက္ပါတယ္။ မီးပူတယ္ထင္ရင္ ခ်က္ေနတဲ့ အုိးကို မီးပူေပၚက ဖယ္ျပီး ေမႊေပးပါတယ္။ အဓိက ကေတာ့ ပဲအစိမ္းျဖစ္လို ့ ပဲက်က္သြားေအာင္ ၾကာၾကာက်ဳိလုိက္ပါတယ္။ ပဲရည္ ပြက္လာရင္ ေတာ့ ဆားနဲနဲ ထဲ့ျပီး မီးအရိွန္ကို နဲနဲေလ်ာ့လုိက္ပါတယ္ (လွ်ပ္စစ္မီးဖို ဆုိရင္ ၂ထစ္ ေလွ်ာ့လုိက္ ပါတယ္)။ ေယာင္းမနဲ ့ပဲအုိးမကပ္ေအာင္ ဆက္တုိက္မဟုတ္ေတာင္ မၾကာခဏ ေမႊေပး ရပါတယ္။

ထြက္လာတဲ့ အေငြ ့က ပဲက်က္မက်က္သိေစပါတယ္။ တျဖည္းျဖည္းနဲ ့ပဲအေငြ ့ဟာ အစိမ္းေစာ္မနံေတာ့ ရင္ ပဲအနံ ့ဟာ ေမႊးတက္လာပါတယ္။ တျဖည္းျဖည္း ေရခမ္းလာျပီး ေစးထန္းလာရင္ ပဲရည္ကို ခဲလို ့ရျပီေပ့ါရွင္။ (ဥပမာျပရရင္ ပဲရည္ဟာ ပုန္းရည္ျကီး အပ်စ္လို ပစ္လာရင္ ခဲဖို ့ေသခ်ာပါတယ္။)

ခဲခ်င္တဲ့ ခြက္ထဲထဲ့လိုက္ပါတယ္။ ကြ်န္မက်ိဳတဲ့ပဲရည္က ပ်စ္ေတာ့ မ်က္နာျပင္ညိွရတာ သိပ္မညီပါဘူး။ ၂နာရီေလာက္ ၾကာသြားရင္ေတာင္ ခဲေနတဲ့ တုိ ့ဟူး ကိုရျပီေပ့ါေနာ္။

တကယ္လို ့ေရထဲ့တာနည္းလို ့ျဖစ္ျဖစ္ ကိ်ဳတာ မျကာလို ့ပဲမက်က္ရင္ တုိ ့ဟူးက ပဲစိမ္းေစာ္ နံေနတတ္ ပါတယ္။ အဲဒီအခါမ်ိဳးမွာေတာ့ တုိ ့ဟူးကို ပါးပါးစိပ္ျပီး ဆီထဲ ထဲ့ေၾကာ္လုိက္ပါတယ္။ တခ်ိဳ႕က ၅မိနစ္ဘဲ ၾကာေအာင္ ၾကိဳၾကတယ္။ ပဲစိမ္းနံ႕ ၾကိဳက္ရင္ မဆုိးပါဘူး။ ကြ်န္မကေတာ့ အနဲဆံုး ၃၀မိနစ္ ကေန ၁နာရီ အနည္းဆံုးထား ၾကိဳတာဘဲ။ ပဲက်က္ရင္ တုိ႕ဟူးက စိမ့္ေမႊးေနတာဘဲ။

တခါမွလည္း တုိ ့ဟူးမေၾကာ္ဘူးေတာ့ ပထမဦးဆံုးေၾကာ္ေတာ့ အခက္ခဲေတြ ့ရပါတယ္။ ဆီေရွာင္ေနရသူ ျဖစ္လို ့ဆီအမ်ားၾကီးနဲ ့မေၾကာ္ေတာ့ တုိ ့ဟူးေၾကာ္က မလွပါဘူး။ ဆီမ်ားမ်ားနဲ ့ ေၾကာ္ျပီး ဆီစစ္ထားတာဘဲ ေကာင္းပါတယ္။ အခု ရုိက္ထားတ့ဲပံုကေတာ့ ဆီအုိးကပ္နဲ ့ တုိ ့ဟူးအျပားေလးေတြကို ကင္သလုိမ်ိဳးနဲ႕ မ်က္နွာျပင္တင္းေအာင္ ကင္ ေၾကာ္ထားတာပါ။ ခဲထားတဲ့တုိ႕ဟူးကို ဓါတ္ပံုမရုိက္လုိက္မိဘူး။

(အဲ.. ၇ခုထဲနဲလုိက္တာ လုိ႕ စိတ္မဆုိးနဲ႕ ေနာ္။ က်န္တဲ့ အေၾကာ္နဲ႕ တအိုးလံုးလဲ အီေဖကိုယ့္ ဗုိက္ထဲ ျပဳတ္က်သြားလို႕ ဘာမွ ျပန္မရလုိက္ဘူး ။ ပထမဆံုးေၾကာ္တဲ့
ဒါေလး ကို ဓါတ္ပံု အျမန္ရုိက္မိလို႕ အဟင္း )

တကယ္မစားရဘဲ သြားရည္က်ေအာင္လုပ္ေနျပီလို ့မ်ား အမ်က္ေတာ္ မပြားလုိက္ၾကပါနဲ ့ေနာ္။ ခ်က္နည္း သိထားရင္ တကယ္စားခ်င္လာတဲ့ အခ်ိန္ ၀ယ္စားလို ့မရတဲ့ အခ်ိန္မွာ အသံုး၀င္ပါလိမ့္မယ္လို ့ဘဲ ေလေျပေသြးလိုက္ရပါတယ္ရွင္။

You received this email because you are subscribed to the real_time feed for http://saundoo.blogspot.com/feeds/posts/default. To change your subscription settings, please log into RSSFWD.