Friday, December 19, 2008

[Nine Nine SaNay] 1 New Entry: အသားမုန္႔ညွင္းခ်ဥ္ေၾကာ္

အသားမုန္႔ညွင္းခ်ဥ္ေၾကာ္


ဒီကိုျပန္ေရာက္ေတာ့ ပံုမွန္စား၊ ပံုမွန္အိပ္ျဖစ္တယ္။ ဒီတာခ်ီလိတ္မွာက ကြ်န္မ မစားဖူး၊ မျမင္ဖူးတဲ့ အစားေတြမ်ားေတာ့ ဘယ္ေျပာေကာင္းမလဲ (မေျပာေတာ့ပါဘူး... ဝိတ္တုိးလာတဲ့အေၾကာင္း) ရွမ္းအစားအစာ၊ ထိုင္းအစားအစာ၊ အခ်ဳိ၊ အခ်ဥ္၊ အစပ္ေတြအားလံုး လုပ္နည္းမသိေပမယ့္ စားနည္းကိုေတာ့ ကြ်န္မေကာင္းေကာင္းသိတယ္။ ေနာက္ၾကံဳမွ ပံုေတြရိုက္ျပီး သြားရည္ယိုဖို႔ တင္ေပးအုန္းမယ္ းD

အခုကေတာ့ စားေနၾက ရိုးရိုးအိမ္ဟင္းေလး "အသား မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္ေၾကာ္" ကို ဘယ္လိုခ်က္သလဲလို႔ ေမးတာနဲ႔ လူတိုင္းသိတဲ့၊ ၾကိဳက္တဲ့ အသားမုန္႔ညွင္းခ်ဥ္ေၾကာ္ကို တင္လိုက္ပါတယ္။ လုပ္ရတာ လြယ္သလို စားလို႔လဲေကာင္းပါတယ္။

လိုအပ္တဲ့ အစာေတြက...

အသား (ဝက္၊ ၾကက္ .. ၾကိဳက္ရာ)
မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္ (ငရုတ္သီးနဲ႔ အခ်ဥ္တည္ထားတာျဖစ္ျဖစ္၊ ၾကံမဆိုင္လို ငရုတ္သီး မထည့္တာပဲျဖစ္ျဖစ္ ရတယ္)
ဂ်င္း (ၾကိဳက္မွထည့္ပါ)
ငရုတ္သီးေျခာက္ (မရွိရင္ အစို)

ပထမဆံုး အသားကို ေတာက္ေတာက္စင္းလိုက္တယ္။ (မစင္းဘဲ ပါးပါးေလးလွီးရင္လဲ ရတယ္) မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္ကို ေတာက္ေတာက္စင္းျပီး ဂ်င္းကို အမွ်င္မွ်င္ေလး လွီးထားလိုက္တယ္။ ဆီပူရင္ ငရုတ္သီးေျခာက္ကို ပစ္ထည့္လိုက္၊ ငရုတ္သီး မဲသြားတဲ့အထိ ေၾကာ္ျပီး ဂ်င္းထည့္၊ အဲဒီေနာက္ အသားထည့္ျပီး ေၾကာ္လိုက္တယ္။ အသားရရင္ မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္ထည့္ေၾကာ္တယ္။ မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္က ဆားပါျပီးသားျဖစ္တဲ့အတြက္ ဆားလိုမလိုကို ျမည္းၾကည့္ျပီးမွ ထပ္ထည့္တယ္။ မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္က ခ်ဥ္တဲ့အတြက္ အခ်ဳိမႈန္႔ ဒါမွမဟုတ္ သၾကားနည္းနည္း ထည့္ေပးရင္ ပိုစားေကာင္းသြားပါလိမ့္မယ္။


ဒါက အိမ္မွာခ်က္စားေနၾက ပံုစံပါ။ ဆိုင္မွာစားရင္ အေရာင္လွေအာင္ ခရမ္းခ်ဥ္သီး၊ ၾကက္သြန္နီေတြ ထည့္ေၾကာ္ထားတာ ေတြ႔ရပါလိမ့္မယ္။ မုန္႔ညွင္းခ်ဥ္က နဂိုတည္းက ခ်ဥ္ခ်ဥ္ေလးနဲ႔ ထမင္းျမိန္ေစတဲ့အမ်ဳိးမို႔ ဘယ္လိုပဲခ်က္ခ်က္၊ ဘယ္လိုပဲေၾကာ္ေၾကာ္ စားလို႔ေကာင္းပါတယ္။ ၾကံမဆိုင္ ဟင္းခ်ဳိအျဖစ္ ထိုဖူးျဖဴ၊ ဝက္ရိုးေတြနဲ႔ ဟင္းရည္ခ်က္လည္း ေသာက္ေကာင္းပါတယ္။ ဒါေၾကာင့္ ထမင္းျမိန္ျမိန္စားၾကဖို႔ အသားမုန္႔ညွင္းခ်ဥ္ေၾကာ္ကို စားၾကစုိ႔.... လို႔ :D

ႏိုင္းႏိုင္းစေန စားသည္။

You received this email because you are subscribed to the real_time feed for http://nineninesanay.blogspot.com/feeds/posts/default. To change your subscription settings, please log into RSSFWD.